Kitty Susan was belangrijk met drie treffers.
Kitty Susan was belangrijk met drie treffers. Foto: PR

Rijnvogelsvrouwen belonen zichzelf met vijf treffers

De kop is eraf voor de Rijnvogelvrouwen. Met een ruime zege op SSS werd er voor het eerst sinds zaterdag 6 november van het vorige kalenderjaar weer Topklasse voetbal gespeeld op sportpark De Kooltuin. Vanaf de aftrap deelde de thuisploeg de lakens uit en speelde het voor de winst tegen de nummer 11 van de ranglijst die zolang mogelijk een tegentreffer probeerde te voorkomen. Waar voor rust de ploeg nog te snel voor een doelpunt wilde gaan op de helft van de tegenstander, werden de bezoekers in de tweede helft van het kastje naar de muur gestuurd en was 5-1 nog een magere afspiegeling van het spelbeeld.

De ploeg van trainer Samira El Abdallaoui stond te trappelen om weer de wei in te gaan voor het echte werk. Er werd heel veel energie in de wedstrijd gestopt en het baltempo lag hoog. Echter liep het zichzelf soms ook voorbij door de bal te snel het zestien meter gebied in te willen slingeren.

Ondanks dat er iets meer rust geboden moest worden, leverden de Kooltuinbewoners een vermakelijke eerste helft af. Waar Jasmina Hadzimusic een goede bal van Kim Zethof tot goal had kunnen promoveren, probeerde Daphne Troost het even later met een omhaal maar deze was echter vanuit buitenspelpositie. Ook Anique van der Klaauw testte de goalie uit Klaaswaal maar haar steenharde kopbal werd met een mooie reflex over getikt. Uiteindelijk was het Ramona van der Harst die de vooruitgesnelde Kitty Susan alleen voor de keeper zette en dan is het bijna altijd raak. Een foutje is echter snel gemaakt en gelukkig was het Kelly Steen die met een geweldige redding na een klein half uur haar ploeg van een tegentreffer weerhield.

Na rust zette Rijnvogels de puntjes op de i en na een klein uurtje besliste Kitty Susan de wedstrijd na een goede assist van Kim Zethof en dito voorwerk van Ramona van der Harst. Een spervuur aan kansen volgde met keurig verzorgd voetbal. Niet veel later was het wederom Kim Zethof die de bal op een presenteerblaadje gaf en ditmaal wist Daphne Troost met een knappe kopbal voor de derde van de middag te zorgen.

Onverwacht deden de bezoekers wat terug na concentratieverlies in de opbouw bij de thuisploeg, maar na de 3-1 volgde al snel de vierde Rijnvogeltreffer van de middag en direct ook de mooiste. Kitty Susan ging diep op een geweldige pass van Drita Celaj en met een fraaie lob maakte ze haar hattrick compleet. Het slotakkoord was voor Daphne Troost die een voorzet van Zoyla Barendse binnenkopte en de 5-1 op de borden zette.

Een mooie start van de Topklasse en fijn om te zien dat de Rijnvogels motor al draait. Volgende week trekt de Rijnvogelkaravaan naar Saestum waar het de koploper van de Topklasse treft. Rijnvogels bezet inmiddels de 3e plaats en dat is voor de komende periode een heel mooi richtpunt. Met dit soort mooie voetbalmiddagen zit het met dat voornemen wel goed.