Iris Govers was topscorer met 17 punten.
Iris Govers was topscorer met 17 punten. Foto: Wim Kulk

Eenvoudige bekerwinst voor Grasshoppers Dames 1

De midweekse uitwedstrijd voor de beker van Sportiff Grasshoppers tegen Almonte was goed om weer wedstrijdritme op te doen. Na een vrij weekend en een afgelaste wedstrijd in het afgelopen weekend was deze ontmoeting een goede voorbereiding op de competitietopper tegen Binnenland zaterdag a.s.

Na een stroef en afwachtend begin van Sportiff Grasshoppers nam Almonte, een middenmoter in de Promotiedivisie een voorsprong tot 8-7. Na 10-14 kwam er bij 18-17 een laatste voorsprong op het bord voor de thuisploeg. In het eerste kwart kon worden aangehaakt en bijblijven tot 22-29.

Coach Rick Driessen zette in de aanloop naar het tweede kwart de puntjes op de i met een veel fellere press als resultaat. Daardoor slaagde Almonte er niet meer in de centers te bereiken en moest met 8 punten genoegen nemen. De rust werd bereikt met een stand van 30-51.

Sportiff Grasshoppers liet na de rust het kwaliteitsverschil zien door break na break te lopen. De derde periode werd afgesloten met een stand van 42-79. Daarna werden nog enkele tactische nieuwigheden uitgeprobeerd, waar Noor Driessen met haar score de 100 op het scorebord kon laten aantekenen. Almonte liep nog 2 technische fouten op, maar de volgende ronde in het bekertoernooi kwam geen enkel moment meer in gevaar. Eindstand 49-102.

De reactie van coach Rick Driessen was kort en krachtig: ‘Een nuttige oefenwedstrijd met een roestige start, maar we duidelijk een maatje te groot.’

Zaterdag, 29 januari staat om 19.00 uur de competitiewedstrijd (ijs en weder dienende) tegen Startportaal/Binnenland op het programma. Onder de huidige coronamaatregelen is er weer publiek toegestaan.