Afbeelding

Gemeenteraad over Hoornes, stikstof, Hoftuinplein en coronamiddelen

Algemeen

De commissies van de gemeenteraad bespreken donderdagavond diverse onderwerpen. De gebiedsvisie Hoornes, ontwikkelingen over de stikstofproblematiek, herinrichting Hoftuinplein en de vorming bestemmingsreserve en besteding coronamiddelen staan op het programma.

Herinrichting Hoftuinplein
Het Platform Beheer, bestaande uit winkeliers, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente, de Oranjevereniging en het Paardenmarktcomité hebben voor de herinrichting van het Hoftuinplein overeenstemming bereikt. Dit heeft geleid tot een, klimaatbestendig, definitief ontwerp. Het college vraagt de raad hiervoor een aanvullend krediet van € 824.000 beschikbaar te stellen.

Informatieve sessie over Gebiedsvisie Hoornes
11 strategische partners in de Hoornes hebben de afgelopen 2,5 jaar samen gewerkt aan een samenhangend overzicht met concrete fysieke en maatschappelijke doelen voor een toekomstbestendige Hoornes. Ook is een gebiedsvisie voor de wijk ontwikkeld.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de verschillende onderwerpen;  en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken.

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302.

Uit de krant