Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: GGD HM

Flinke stijging aantal nieuwe besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen in Katwijk is afgelopen week weer fors gestegen. Er werden vorige week 936 nieuwe bestemmingen gemeld bij de GGD Hollands Midden (zie grafiek). Een week eerder waren er dat 614. Er werd vorige week één Katwijker opgenomen in het ziekenhuis. 38,7 procent van de door de GGD geteste Katwijkers kreeg vorige week een positieve uitslag.

Op dit moment heeft 82 procent van de 12-plussers in Katwijk een eerste prik gehad. 81 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang.

Het is druk op de teststraten van de GGD Hollands Midden. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Hiervan testte 36,5 procent positief. De leeftijdsgroep 11 tot 20 jaar werd het vaakst positief getest (41 procent).

Booster zonder afspraak
Sinds afgelopen maandag is het ook in Leiderdorp mogelijk om een booster te halen zonder afspraak. Omdat veel mensen al een boosterprik gehaald hebben, is er ruimte ontstaan op de locatie in Leiderdorp. 

Op andere locaties is het nog niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak omdat daar nog veel afspraken ingepland staan.

Voor vragen over het coronavaccin is er nu een speciaal telefoonnummer: 088 - 7707707. Dat kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.