Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Uitgebreid televisieprogramma over lokale raadsverkiezingen

RTV Katwijk en Verhagen Media hebben voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een uitgebreid programma samengesteld om de inwoners van Katwijk zo goed mogelijk te informeren. Het programma varieert van het voorstellen van de verschillende lijsttrekkers tot aan een aantal debatten over belangrijke onderwerpen. 

Tevens staat een slotdebat op het programma, de avond van de verkiezingsuitslagen als ook diverse informatie over kieslijsten, stemlocaties en andere belangrijke informatie.

Kick-off
De politieke partijen zijn op de hoogte gebracht en kunnen allemaal een bijdrage aan het programma leveren. De debatten worden live uitgezonden.

De kick-off op dinsdag 25 januari is semi-live. Op deze avond worden alle lijsttrekkers voorgesteld. Na een korte presentatie mogen ze via een elevatorpitch van één minuut de voor hen belangrijkste items of onderwerpen bekend maken. Deze presentatie gaat op woensdag 26 januari om 12.00 uur live.

Naast de aandacht in kranten, radio en websites willen de mediapartners via de televisiezender verrassende en afwisselende programma’s aanbieden van zowel de kick-off als de slotavond op zaterdag 12 maart. Elke keer volgen de aankondigingen en verslagen in de krant. Ook voor de tussenliggende weken staan de nodige debatten gepland, waarover de inwoners zelf vragen kunnen stellen of op reageren. 

Het programma ziet er als volgt uit:

dinsdag 25 januari: Kick-off
dinsdag 15 februari: Sociaal domein en Zorg
dinsdag 22 februari: Sport en Cultuur
dinsdag 1 maart: Energietransitie
dinsdag 8 maart: Wonen.

Uitzendingen van 19.30 tot 21.00 uur.

Uiteraard is het aan de politieke partij om tijdens de debatten de gewenste woordvoerder te leveren. Het slotdebat waaraan alle lijsttrekkers kunnen meedoen volgt op 12 maart. Twee dagen voor de verkiezingen. De Tijdelijke wet verkiezingen Covid-19 (Twv) maakt het mogelijk dat kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022 al op de twee dagen voorafgaand aan de reguliere stemmingsdag hun stem kunnen uitbrengen. De gemeente opent hiertoe een aantal stemlokalen op maandag 14 en dinsdag 15 maart.

Ook op de verkiezingsavond 16 maart wordt er live verslag gedaan. RTV Katwijk en Verhagen Media willen de kiezer op een goede manier laten kennismaken met de verschillende standpunten en tussendoor op onderhoudende manier zorgen voor belangrijke lokale informatievoorziening. 

De presentatie is in handen van verschillende presentatoren. Wie vragen wil stellen aan de politici van de verschillende politieke partijen kan deze inzenden via verkiezingen@rtvkatwijk.nl

Tijdens de opnames worden de RIVM-maatregelen in acht genomen.