Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Horeca is het zat

Sommige horecaondernemers in Katwijk waren de coronamaatregelen zo zat dat ze zaterdag de deuren hebben geopend. In het centrum was het niet alleen mogelijk om koffie to go te halen, maar ook om binnen aan de bar een biertje te bestellen die je zonder mondkapje op kan drinken.

Onder meer op de Tramstraat en op de Boulevard was horeca open. In andere gemeenten in het land staan burgemeester het protest toe. In de veiligheidsregio Hollands Midden - waar Katwijk onder valt - niet. Die laten weten: ‘Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven. Het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan wordt in de Veiligheidsregio Hollands Midden niet gedoogd. Dat geldt ook voor acties zoals die op een aantal plekken in Nederland zijn aangekondigd”.

De gemeente Katwijk liet later op de middag het volgende weten: ‘Wij begrijpen dat horecaondernemers erg teleurgesteld zijn over de aankondiging van het kabinet dat de horeca voorlopig nog dicht moet blijven. We zien dan ook in heel het land horecazaken die vandaag als demonstratieactie toch open zijn. In Katwijk willen we hier coulant mee omgaan. Zo wordt toegestaan dat horecazaken buiten tot 17.00 uur bijvoorbeeld koffie to go uitserveren en dat mensen deze buiten aan statafels mogen nuttigen. Echter is het niet de bedoeling dat horecazaken ook mensen binnen uitnodigen. De ondernemingen die dit toch hebben gedaan zijn hierop door de boa’s aangesproken en hebben een waarschuwing gekregen. De meeste horeca in de gemeente Katwijk is dicht gebleven.’