Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Yuverta stopt met vmbo in Rijnsburg

De vmbo-scholen van Yuverta in Rijnsburg en Oegstgeest gaan vanaf volgend schooljaar nauwer samenwerken en vanaf schooljaar 2023-2024 zal al het vmbo-onderwijs in Oegstgeest plaatsvinden. Dat meldt de onderwijsorganisatie.

Het college van bestuur heeft dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat het onderwijs zich kan blijven ontwikkelen en vernieuwen. Het belang van de leerling en het behoud van onderwijskwaliteit staat hierbij voorop. Er vallen naar aanleiding van het besluit geen gedwongen ontslagen.

‘Het is ontzettend jammer dat ondanks het grote belang van groen onderwijs, het aantal leerlingen dat kiest voor chr. vmbo Rijnsburg daalt’, schrijft de school. Van 605 leerlingen in 2015 naar 130 leerlingen dit jaar. Voor de komende jaren is daar geen grote verandering in te verwachten, mede gezien het dalend aantal vmbo-leerlingen in de regio Duin- en Bollenstreek. Met deze leerlingaantallen komt de organiseerbaarheid van kwalitatief goed onderwijs in het geding.

Concreet betekent dit?dat de school binnen anderhalf jaar stapsgewijs, ‘en op een zorgvuldige manier, verhuizen naar onze vmbo-school in Oegstgeest.?’

Alle leerlingen en medewerkers kunnen op individuele en persoonlijke begeleiding rekenen. Op die manier hopen ze zo goed mogelijk maatwerk te kunnen bieden. Nieuwe eerstejaars en eventuele zij-instromers starten gelijk in Oegstgeest. Vanaf schooljaar 2023 - 2024 vindt al het onderwijs in Oegstgeest plaats.