Voorbeeld van een sedumdak op een schuurtje. | Foto: pr
Voorbeeld van een sedumdak op een schuurtje. | Foto: pr Foto: pr

Maak gebruik van subsidie ‘Groen Dak’

Algemeen

Inwoners van Katwijk (woningeigenaren én huurders) kunnen vanaf dit jaar gebruikmaken van de subsidie ‘Groen dak’. Per m² groen dak kunt u 25 euro ontvangen, met een maximum van 500 euro per groen dak. Een groen dak is goed voor u en het klimaat.

Wethouder Jacco Knape: ‘Ik hoop dat inwoners volop gebruik gaan maken van deze subsidieregeling en we hierdoor komend jaar steeds meer groen gaan zien op de daken van huizen, schuurtjes en overkappingen.’ Wethouder Rien Nagtegaal sluit zich hierbij aan en zegt: ‘Door deze vergroening van onze leefomgeving maken we Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg niet alleen mooier, maar ook toekomstbestendig.’

Voordelen groen dak
We krijgen steeds vaker te maken met de gevolgen van het veranderende klimaat. Bijvoorbeeld door wateroverlast of last van hitte en droogte. Een groen dak kan helpen deze gevolgen te verminderen, én het heeft voordelen voor u en uw woning. Zo draagt een groen dak bij aan de isolatie- en WOZ-waarde van een woning en kan het geluidshinder verminderen. 

Daarnaast worden energiekosten bespaard door de gebouwen warm te houden in de winter en verkoeling te bieden in de zomer. Ook werken groene daken goed in combinatie met zonnepanelen en vinden meeuwen een groen dak minder aantrekkelijk om te broeden. Naast al deze voordelen zorgt een groen dak ook voor meer groen in uw buurt en draagt het bij aan een prettige leefomgeving.

Subsidieregeling
Zodra woningeigenaren of huurders (met toestemming van hun verhuurder) een groen dak hebben aangelegd, kunnen zij via 

www.katwijk.nl/groendak subsidie aanvragen. Op deze pagina staan ook alle voorwaarden waaraan de subsidieaanvraag moet voldoen. Binnen vier weken laat de gemeente weten hoeveel subsidie de aanvrager ontvangt. Binnen zes weken na de subsidieverlening wordt het bepaalde subsidiebedrag op de rekening van de aanvrager gestort.

Uit de krant