Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Foto: Adrie van Duijvenvoorde / archief</p>

Foto: Adrie van Duijvenvoorde / archief

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

CU stelt vragen over ventilatie scholen

De ChristenUnie (CU) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de ventilatie in onze schoolgebouwen. De CU is blij en dankbaar dat de scholen weer open mogen, maar krijgt veel zorgelijke signalen over het gebrek aan ventilatie binnen onze schoolgebouwen. De CU vindt het van groot belang dat onze kinderen in een schone, veilige omgeving naar school kunnen.

We zitten nu bijna twee jaar in een coronacrisis en al vanaf het begin is het belang van goed ventileren duidelijk. De schoolgebouwen in onze gemeente ventileren vooral door de ramen open te doen waar kinderen vervolgens verkouden door worden.

Gebouwen waar de ramen naar buiten open gaan waardoor kinderen natregenen bij slecht weer zijn geen uitzondering. En ondanks dat ‘natuurlijk ventileren’ zijn de luchtwaardes buitengewoon slecht hebben wij van diverse scholen begrepen. 

De CU vindt het van groot belang dat onze kinderen in een schone, veilige omgeving naar school kunnen en dat we doen wat in ons vermogen ligt om het overdragen van virussen te voorkomen.

De CU wil dat de gemeente doet wat in haar vermogen ligt met betrekking tot de gezondheid van onze kinderen en leerkrachten.