Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Foto: Leo Roosjen</p>

Foto: Leo Roosjen

(Foto: Leo Roosjen)

College en raad sturen brandbrief naar Mark Rutte

Het college en de gemeenteraad van Katwijk hebben een brief gestuurd aan minister-president Mark Rutte met een dringende oproep. Zij vragen rekening te houden met de belangen van ondernemers uit de niet-essentiële sector.

De landelijke overheid maakt onderscheid tussen de essentiële en niet-essentiële sector. ‘Toch is de sector die als niet-essentieel wordt neergezet wel van essentieel belang voor het functioneren van de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente,’ stelt de gemeente. Daarom vraagt de gemeente om oplossingen voor de korte -, midden – en lange termijn. Voor de korte termijn hebben ondernemers vooral behoefte aan mogelijkheden om hun werkzaamheden verantwoord uit te kunnen voeren. Voor de midden – en lange termijn vragen zij om een strategie waarbij ook niet-essentiële winkels op een gezonde manier hun hoofd boven water kunnen houden.

Wethouder Jacco Knape: “De maatregelen om corona tegen te gaan vallen zwaar bij onze ondernemers. Als college en gemeenteraad steunen wij de strijd tegen het coronavirus, maar willen wij aandacht vragen voor het belang van de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente. We vragen de minister-president naar oplossingen te zoeken om onze hardwerkende ondernemers een helpende hand te bieden.”