Noor Driessen in actie.
Noor Driessen in actie. Foto: Wim Kulk

Sportiff Grasshoppers wint van Landslake Lions

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Landslake Lions in winst weten om te zetten. De bezoekers uit Landsmeer wisten lang in de buurt te blijven maar konden niet voorkomen dat het team van Rick Driessen en Frans Mens in een uitstekende wedstrijd toch de uiteindelijke overwinning naar zich toe trok.

Bij Sportiff Grasshoppers waren Sonja Kuijt, Marieke van Schie en Rosalie Aandewiel niet fit genoeg om te spelen. Voor Landslake Lions maakte Loyce Bettonvil haar wedstrijddebuut.

De Lions pakken aanvankelijk een kleine voorsprong maar Sportiff Grasshoppers komt al snel langszij en neemt - vooral via de in deze periode trefzekere Liselot Kulk - de leiding over. Via 10-11 halverwege eindigt het kwart met een 19-15 stand.

Sportiff Grasshoppers kan in het tweede kwart iets verder uitlopen maar de bezoekers blijven in het kielzog. Via 30-23, na scores van de prima invallende Mia Hordijk, halverwege deze periode is het verschil 6 punten in het voordeel van Grasshoppers als het rustsignaal klinkt (37-31).

Ook in het gelijk opgaande derde kwart laten beide ploegen veel strijd zien en wordt voor elke bal gevochten. Voor Sportiff Grasshoppers komt met name Noor Driessen een aantal malen fraai langs de Landsmeerse verdediging maar zorgt Myrthe den Heeten – topscorer bij de Lions met 18 punten - met een drietje in het eindsignaal dat deze periode met 1 punt toch naar de Lions gaat (52-47).

Tot halverwege het laatste kwart blijft het spannend maar daarna loopt Sportiff Grasshoppers bij de Lions vandaan. Na een paar mooie aanvallen met Fleur Kuijt aan de basis gaat de teller via 64-57 naar 77-61 met nog twee minuten te spelen en blijven de dik verdiende punten in Katwijk. Eindstand 79-67.

Beste wedstrijd

Coach Rick Driessen zag een onderhoudende wedstrijd, waar zijn gehavende team vier perioden een hoog constant niveau haalde en tot zijn tevredenheid Mia Hordijk weer zelfverzekerd na haar lange blessure haar oude niveau aantikte: “Dat was zeker een mooie bijkomstigheid in onze smalle selectie. Ik vond het de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe omdat we heel volwassen en geconcentreerd speelden.”

Op 22 januari is de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Martini Sparks. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 29 januari tegen Binnenland. Beide wedstrijden beginnen om 19 uur en zijn tot nader order via de livestream te volgen.