Afbeelding

Ravage bij Voedselbank door vuurwerkbom

Algemeen

Het dak van de voedselbank Katwijk aan het Cappelrijeland in Rijnsburg is zwaar beschadigd geraakt door vuurwerk. Het vuurwerk ontplofte tussen de zonnepanelen op het dak. Door de ontploffing is er een gat in het dak ontstaan, waardoor er ook sprake is van wateroverlast in het pand. De Voedselbank vermoedt dat er sprake is van opzet. Er is daarom aangifte gedaan bij de politie.


De schade is ontdekt door vrijwilligers, die weer aan de slag gingen om klanten van verse boodschappen te voorzien. Het gat in het dak zorgt binnen voor de nodige ravage en lekkage.

‘Wat een slecht begin van het nieuwe jaar. Het is echt een domper voor onze vrijwilligers en klanten dat er zo met ons gebouw wordt omgegaan. We roepen de daders op zich te melden. Samen met de gemeente richten we onze blik nu op het komende jaar en gaan we de schade zo snel mogelijk herstellen,’ zegt Wim de Mooij, vrijwilliger en secretaris bij de Voedselbank Katwijk.

Gelukkig is het merendeel van de zonnepanelen bespaard gebleven. Een aantal zonnepanelen wordt verwijderd zodat het dak goed gerepareerd kan worden.

Uit de krant