Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

D.F.E. Meerburgprijzen 2022 uitgereikt

In een live televisie-uitzending van RTV-Katwijk zijn op 4 januari de jaarlijkse D.F.E. Meerburg-prijzen uitgereikt door bestuursvoorzitter Marjolein Meerburg (kleindochter van Dirk Meerburg naar wie de prijzen zijn vernoemd), in aanwezigheid van medebestuurslid Hans Oudwater.

De prijswinnaars
Een prijs van 1000 euro ging naar het recent door vrijwilligers (onder aanvoering van Ton Frissen) gerenoveerde brugwachtershuisje op de Julianabrug dat een toeristisch informatiepunt is geworden en waar lokale bijzonderheden worden verkocht. Ook de Oranjevereniging ontving een bijdrage van 1000 euro voor de haringparty die ze jaarlijks willen gaan organiseren. De eerste haringparty zal plaatsvinden op donderdag 23 juni in het Andreashof. Muziekvereniging Flora Band orkesten ontving 1000 euro voor de aanschaf van een drumstel. Onlangs is de Stichting Historisch Genootschap Rijndorp opgericht en zij ontvingen 1500 euro voor het verwerven en tentoonstellen van een grote hoeveelheid archeologische vondsten uit de Zanderij. Het interkerkelijk koor Voice of Joy wil in november 2022 het meeslepende verhaal van Ruth (uit de Bijbel) op een eigentijdse manier neerzetten en ontving daarvoor een prijs van 1500 euro. Tot slot ontving mevrouw Kornet-van Duijvenboden een bijdrage van 1000 euro voor het verwerken van haar boek ‘Op zoek naar Pieter Groen – een Katwijker op Tristan da Cunha’ tot podcast.

Stichting Herinneringsfonds
Stichting Herinneringsfonds reikt sinds 1990 jaarlijks D.F.E. Meerburgprijzen uit aan personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ten behoeve van culturele-, industriële- of handelsactiviteiten. Sinds de oprichting is bijna 250.000 euro aan prijzen uitgereikt.