Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Het voormalige zorgcomplex Salem aan de rand van de Katwijkse zuidduinen. | Foto: archief/Adrie van Duijvenvoorde</p>

Het voormalige zorgcomplex Salem aan de rand van de Katwijkse zuidduinen. | Foto: archief/Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Extra parkeerplaatsen op terrein Salem voor tijdelijke verhuur

Op het terrein van Salem aan de Duindoornlaan komen extra tijdelijke parkeerplaatsen om eventuele overlast te voorkomen tijdens de tijdelijke verhuur. DSV heeft het pand verhuurd aan Divorce Housing. Firma Jonker gaat binnenkort de tijdelijke parkeerplaatsen aanleggen zodat uiterlijk 1 februari de bewoners - spoedzoeker - hun intrek kunnen nemen.

Divorce Housing verwacht alle 70 bewoners snel te kunnen plaatsen. Aan de andere kant van het gebouw zitten de tijdelijke bewoners van GGZ Rivierduinen. Daarmee is het hele gebouw weer tijdelijk in gebruik. De vergunning is aangevraagd voor 5 jaar, maar DSV hoopt die periode niet nodig te hebben. Het streven is om in 2022 en 2023 het ontwerp af te ronden en eind 2023 te gaan bouwen. De tijdelijke bewoners kunnen er dus een kleine 2 jaar blijven.

Verder heeft DVS | verzorgd leven de 15 aanleunwoningen gekocht van woningcorporatie Dunavie. DSV ziet dit als eerste stap op weg naar de nieuwbouw van Salem. De 15 woningen worden tijdelijk verhuurd door Alvast. DSV neemt de woningen en de bestaande contracten over.