Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Nieuwjaarsreceptie live op 4 januari

De Nieuwjaarsreceptie, die normaal plaatsvindt in de hal van het gemeentehuis in Katwijk, vindt nu voor de tweede keer plaats vanuit de televisiestudio van RTV Katwijk tijdens een live televisie-uitzending. Hierdoor kunnen alle items normaal doorgang vinden binnen de door de RIVM gestelde veiligheidsmaatregelen.

Kijkers kunnen dinsdagavond 4 januari van 19.30 tot 21.30 uur getuige zijn van een afwisselend liveprogramma waarin een bijzondere nieuwjaarswens van het voltallige college, een terugblik op oudjaar en een kijkje op het nieuwe jaar met locoburgemeester Van Helden. Daarna krijgen de kijkers een afwisselend programma aangeboden met daarin de Nieuwjaarswensen van de raadsleden, worden de Meerburgprijzen uitgereikt door Marjolein Meerburg, de voorzitter van dit prachtige fonds, vindt er een bijzonder muzikaal intermezzo plaats en wordt uiteraard de Politicus van het Jaar benoemd. Naast dit alles wordt een korte, prachtige film van het volop in beweging zijnde Limes Project getoond. 

Afwisselend programma
Welk raadslid onderscheidde zich het meest in 2021? Welk raadslid debatteert het best of weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in Katwijk. Inmiddels is er fors gestemd door het publiek. Ook de vakjury bestaande uit Hielke Biemond Leidsch Dagblad, Edwin de Mol Buijze Pers, Paul van der Putte De Katwijksche Post en journalisten van RTV Katwijk en Alles over Katwijk hebben hun visie gegeven. Wie o wie wordt Politicus van het Jaar.
De Katwijksche Post, De Rijnsburger en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. De verkiezing die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd, kreeg veel aandacht en bijval. Ook dit jaar was het voor politici pittig jaar, waarbij het nu eens goed is hun vele werk in het zonnetje te zetten. Er is een publieksprijs en een juryprijs op een bijzondere manier vormgegeven door tekenaar-illustrator Bert van der Meij.

Prijzen
Deze live uitzending is te volgen op dinsdag 4 januari van 19.30 uur tot circa 21.15 uur via RTV Katwijk en de facebookpagina van Alles over Katwijk. De presentatie is in handen van Marc Wonnink en Teuntje van Delft. Rond deze avond is mede met behulp van Katwijkse organisaties een totaalprogramma opgezet.