Afbeelding

Kerstboominzameling in beeld

Algemeen

Enkele tientallen kerstbomen zijn woensdagmiddag ingezameld op het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg. De gemeente houdt voor het eerst twee dagen een kerstbomeninzameling. Eén voor de jaarwisseling, en één erna.

Drie jochies komen met een kerstboom aangelopen bij de gemeentelijke vuilniswagen. In de stromende regen krijgen ze van de medewerker van afdeling beheer een lootje voor de loterij. De kids kunnen hiermee 1 van de 5 JBL speakers of 1 van de 100 VVV-cadeaukaarten ter waarde van € 20,- winnen. Na het krijgen van het lootje gaan ze weer op pad, op zoek naar de volgende kerstboom.

Ondertussen vertelt Rob Kloos, beheerder afvalinzameling over het inzamelen van de kerstbomen. Deze woensdag staan ze op vijf plekken in de gemeente. Op woensdag 5 januari zijn dat 18 locaties. Katwijk wil het inwoners makkelijker maken de boom in te leveren en hoopt dat mensen ze niet op straat gooien. Tijdens de jaarwisseling is er altijd het gevaar dat ze in brand worden gestoken, met de gevolgen aan gebouwen of auto’s van dien.

Op de website www.katwijk.nl/kerstboom is meer informatie te vinden over de inzameling.


Uit de krant