Liselot Kulk speelde onbevangen naar 17 punten. | Foto: Wim Kulk
Liselot Kulk speelde onbevangen naar 17 punten. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Sportiff Grasshoppers sluit 2021 ongeslagen af

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond in sporthal Cleijn Duin voor een prima prestatie gezorgd door ook de laatste wedstrijd van 2021 in winst om te zetten. In sporthal Cleijn Duin rekende de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens via een regelmatige overwinning af met Lekdetec.nl. Na 10 competitieronden blijven de Katwijkers nog altijd ongeslagen.

De wedstrijd begint met een gelijk opgaand scoreverloop waarin beide teams het netje makkelijk vinden. Daarna neemt de thuisclub een kleine voorsprong waarbij vooral Liselot Kulk namens Sportiff Grasshoppers zich in de aanval laat gelden. Via 11-12 halverwege eindigt het eerste kwart met een 20-15 stand op het scorebord.

De tweede periode zijn de punten wat duurder mede door de vele missers en balverlies aan beide kanten. Sportiff Grasshoppers houdt de bezoekers iets meer van scoren af en vergroot via scores van Fleur Kuijt, Iris Govers en Deborah Vos de voorsprong. Ruststand 29-21.

Na de rust loopt Grasshoppers in eerste instantie verder uit door scores van Sonja Kuijt en Marieke van Schie (38-25) maar de bezoekers antwoorden met drie opeenvolgende scores wat een Katwijkse time out tot gevolg heeft. De laatste scores zijn dan weer voor Sportiff waardoor ook het derde kwart naar de thuisclub gaat (42-32).

Scores van Liselot Kulk, Noor Driessen en Deborah Vos gooien de wedstrijd in het slot (54-35). Daarna kan Lekdetec, waarbij Lisanne de Jonge namens Bemmel een double-double liet noteren (11/13), de achterstand nog iets verkleinen maar bij het laatste fluitsignaal kan de overwinning gevierd worden. Eindstand 62-46.

Rick Driessen had graag nog wat meer zelfvertrouwen in de aanval gezien, maar was meer dan tevreden over de verdediging: “Verdedigend was dit onze beste wedstrijd waarin we lieten zien waar we zo hard aan werken. We wonnen zo een wedstrijd waar het aanvallend niet helemaal vlekkeloos verliep.”

Volgend jaar weer een thuiswedstrijd. Op 8 januari komt Landslake Lions uit Landsmeer op bezoek. De wedstrijd is via de live stream te volgen en begint om 19.00 uur.