Afbeelding

Brandweer Katwijk zoekt vrijwilligers

Algemeen

De brandweer in Katwijk is hard op zoek naar vrijwilligers. Om nieuwe vrijwillige leden te werven is een campagne gestart. Het is niet zozeer dat de post Katwijk een tekort heeft aan brandweermannen- en vrouwen, maar het verloop is hoog. ‘We zien komende jaren een heel hoop mensen uitstromen, dat gat willen we invullen,’ zegt Dirk van Duijn van brandweer Hollands Midden - kazerne Katwijk in de uitzending van RTV Katwijk.

‘Kazerne Katwijk is op zoek naar nieuwe gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers! Ben jij veel overdag beschikbaar en heb je interesse in het mooie, uitdagende vak van brandweervrijwilliger?’ - De campagnetekst op de facebookpagina van de brandweer.

De functie als brandweerman of -vrouw is dan wel vrijwillig, ‘maar het enige dat vrijwillig is, is je aanmelding,’ zegt Van Duijn. Daarmee doelt hij op de verplichting naar de maatschappij die de brandweer heeft. ‘Vanaf het moment dat je bij de kazerne Katwijk in dienst komt worden wel verwachtingen gesteld. We werken met een piket-systeem, dat betekent dat als je een week piket hebt, je daarvoor een vergoeding krijgt, maar ook beschikbaar moet zijn.’

Mensen die het leuk vinden om geïnformeerd te worden, kunnen zich hier aanmelden. Het streven is om op 24 januari 2022 om 19:30 een kennismaking/contactmoment te laten plaatsvinden op kazerne Katwijk of eventueel online.

De opleiding tot brandweerman duurt een kleine twee jaar. ‘Iedere week ben je een avondje in de weer om je vakbekwaamheid op peil te krijgen.’

Afbeelding

Uit de krant