De partners van Hoornes samen in beweging overhandigen de cadeaubonnen aan twee winnaars. | Foto: Foto van Dijk
De partners van Hoornes samen in beweging overhandigen de cadeaubonnen aan twee winnaars. | Foto: Foto van Dijk Foto: van Dijk

Hoornes samen in beweging reikt cadeaubonnen uit

Algemeen

In juni deden meer dan 200 bewoners uit de Hoornes mee aan de enquête van ‘Hoornes samen in beweging’. Onder de deelnemers werden acht cadeaubonnen verloot ter waarde van vijftig euro te besteden bij de winkeliers aan het Hoornesplein. Onlangs overhandigden enkele partners van Hoornes samen in beweging de cadeaubonnen aan een aantal prijswinnaars.

Wethouder Gerard Mostert: “Ik ben blij dat bewoners massaal hebben meegedacht. Hoornes samen in beweging heeft één doel: samen de wijk de komende jaren ontwikkelen tot een fijne, veilige en actieve plek om te wonen, werken, verblijven en te ondernemen. Dat kunnen de partners van Hoornes samen in beweging niet alleen. Daar hebben we de hulp van bewoners in de Hoornes hard bij nodig, want met elkaar kunnen we veel meer bereiken”.

De enquête
De partners van Hoornes samen in beweging haalden met een aantal vragen over activiteiten in de wijk, veel informatie op.  Zij hebben nu een duidelijk beeld welke activiteiten bewoners belangrijk vinden om te verbeteren in de wijk en welke nieuwe activiteiten er als eerste opgepakt kunnen worden en wanneer.

Uitkomsten
Vanuit de bewonersenquête komt naar voren dat bewoners het belangrijk vinden om de oversteekplaatsen op de Hoornes- en Biltlaan te verbeteren om de drukke verkeerswegen beter te kunnen oversteken. Ook vinden bewoners het belangrijk de parken aan de randen van de wijk mooier te maken en beter met de wijk te verbinden. 

De uitkomsten van de enquête staan op www.hoornessameninbeweging.nl

De partners van Hoornes samen in beweging buigen zich op dit moment over de uitkomsten van de enquête. Begin 2022 wordt bekend welke activiteiten op korte termijn opgepakt kunnen worden en welke activiteiten op de langere termijn.

Hoornes samen in beweging
Maar liefst elf partners hebben zich verenigd in Hoornes samen in beweging: Aloysius, Baptistengemeente Katwijk, DSV Verzorgd Leven, Dunavie, gemeente Katwijk, Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek, Pniëlkerk, Stichting De Brug, Tripodia, Welzijnskwartier en Winkeliersvereniging Hoornesplein.

Uit de krant