Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Drie dagen stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen

Burgemeester Cornelis Visser heeft er niets op tegen dat het eerste elftal van Quick Boys om 05.00 uur is gaan trainen. Na 17.00 uur ’s middags mogen er geen trainingen gegeven worden. Eerder op de middag trainen is niet voor alle spelers haalbaar.


‘Ik vind het een hele mooie actie. Van vijf tot vijf mag het, hiermee hebben ze voldaan aan de regels. Ze doen het binnen de wettelijke kaders, laat ze maar lekker trainen,’ zegt de burgemeester in de wekelijkse update met de pers.

‘Als ze op deze manier in staat zijn om voor het werk toch een paar uurtjes te trainen, vind ik dat goed. Een amateursporter zal het normaal niet doen, maar zij spelen toch op een heel hoog niveau.’

Verkiezingen
Verder ging het onder andere over de verkiezingen. Net als bij de Tweede Kamerverkiezingen kan er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar in verband met corona vervroegd worden gestemd.

In elke gemeente gaan er een aantal stemlokalen open waar kiezers ook al op 14 en 15 maart hun stem uitbrengen. De Eerste en Tweede Kamer hebben daarmee ingestemd. Briefstemmen zit er deze verkiezingen niet in.