Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Bewonersenquête Hoornes: Veiligere oversteekplaatsen en verbinding met parken verbeteren

In juni deden meer dan 200 bewoners uit de wijk Hoornes mee aan de enquête van ‘Hoornes samen in beweging’. Uit de enquête komt naar voren dat bewoners het belangrijk vinden om de oversteekplaatsen op de Hoornes- en Biltlaan te verbeteren om de drukke verkeerswegen beter te kunnen oversteken. Ook vinden bewoners het belangrijk de parken aan de randen van de wijk mooier te maken en beter met de wijk te verbinden.

Wethouder Gerard Mostert reageert opgetogen: ‘Ik ben blij dat bewoners massaal hebben meegedacht. Hoornes samen in beweging heeft één doel: samen de wijk de komende jaren ontwikkelen tot een fijne, veilige en actieve plek om te wonen, werken, verblijven en te ondernemen. Dat kunnen de partners van Hoornes samen in beweging niet alleen. Daar hebben we de hulp van bewoners in de Hoornes hard bij nodig, want met elkaar kunnen we veel meer bereiken’.

De enquête werd uitgezet door de projectgroep ‘Hoornes samen in beweging’. Die bestaat uit elf partners, waaronder de gemeente Welzijnskwartier, de kerkelijke gemeenten in die wijk, zorgorganisatie DSV, wooncorporatie Dunavie, onderwijs, Stichting De Brug, Tripodia en Winkeliersvereniging Hoornesplein.

Vervolg
De projectgroep buigt zich over de uitkomsten van de enquête en begin 2022 wordt bekend welke activiteiten op korte termijn opgepakt kunnen worden en welke activiteiten op de langere termijn.