Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Het zieltogende wijkgebouw De Wiek in Katwijk aan den Rijn. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>

Het zieltogende wijkgebouw De Wiek in Katwijk aan den Rijn. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Sloop wijkgebouw de Wiek

In de Molenwijk in Katwijk aan den Rijn is gisteren begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het slopen van het gebouw. De sloop zelf begint volgende week woensdag en duren twee weken. Het gebouw moet nog voor de kerstdagen weg zijn.

De technische levensduur van het gebouw is ruimschoots verstreken en het gebouw is in hele slechte staat, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Als eigenaar van het pand vinden wij het niet langer verantwoord dat het gebouw blijft staan.’ De vrijkomende grond wordt voorlopig voorzien van groen. ‘Het perceel wordt betrokken bij de toekomstige herontwikkeling van het gebied’, licht de woordvoerder verder toe. De gemeente gaat ook in gesprek met Welzijnskwartier Katwijk en andere partners over een toekomstige plek van ontmoeting in de wijk. ‘Voorlopig vervult het PMT-gebouw aan de Tulpstraat deze functie.’

Einde wijkvereniging
Het bestuur van wijkvereniging Molenwijk besloot in september vorig jaar om de wijkvereniging per 31 december 2020 op te heffen. Daar waren verschillende redenen voor. Onder andere door de coronapandemie. 

Door de sluiting van het wijkgebouw in maart vorig jaar had de wijkvereniging geen inkomsten meer. De maandelijkse kosten konden nog tot eind van dit jaar worden voldaan, maar daarna niet meer. Daarnaast zag het bestuur ook geen mogelijkheden meer om de activiteiten begin begin dit jaar weer op te starten, omdat diverse werkgroepen en vrijwilligers gedurende de noodgedwongen coronasluiting gestopt zijn. ‘Daarom hebben wij helaas moeten besluiten om te stoppen’, liet het bestuur destijds in een brief aan de gemeente weten.

De voormalige bibliotheek die aan het wijkgebouw grenst, blijft gewoon staan. Die is eigendom van de Katwijkse projectontwikkelaar VRP (Van Rhijn Projectontwikkeling). Die staat te huur.