Noor Driessen was goed voor 18 punten en 8 rebounds. | Foto: Archief
Noor Driessen was goed voor 18 punten en 8 rebounds. | Foto: Archief Foto: Archief

Sportiff Grasshoppers blijft ongeslagen

Het team van Driessen/Mens had in Utrecht tegen Cangeroes moeite om een nieuwe evenwicht te vinden. Zowel Fleur (voet) als Ilse Kuijt (kruisband) waren geblesseerd. Problemen waren er vooral aanvallend: door besluiteloosheid en een laag tempo maakte de Katwijkse ploeg in de eerste helft slechts 30 punten tegen 31 voor Cangeroes.

Voordat de wedstrijd begon, stonden beide teams in zwarte tenues en ging het thuisteam in gele shirtjes. Voor degenen die iets later inschakelden op de livestream was het even zoeken en wennen toen de wedstrijd eenmaal begon.

In het eerste kwart wist Utrecht aan te haken, maar door een versnelling op het eind volgt er een kleine gaatje (14-19). In de tweede periode weet Sportiff Grasshoppers maar heel moeizaam het netje te vinden. In totaal vielen de meeste scores in het Katwijkse netje, maar als Deborah Vos vlak voor rust er 26-30 van maakt, weet Utrecht nog twee keer door te komen. Ruststand 31-30.

Pas halverwege het derde kwart als de achterstand is opgelopen naar 38-30 trok Sportiff Grasshoppers de teugels verdedigend aan en ging het tempo omhoog. De ervaren Deborah Vos en Noor Driessen gaan dan ook het netje vinden. Door deze impuls nemen de gasten een 39-43 voorsprong. Oud-Grasshoppers speelster Renee Hoveling maakt het dan met haar scores (16 in totaal) nog spannend naar het eind van het derde kwart. Dan haalt Sonja Kuijt 2 keer de trekker over voor 6 punten zodat het laatste kwart met een 48-53 wordt ingegaan.

Sportiff Grasshoppers gaat gelijk verder met scoren uit 2 driepunters. Verdedigend en aanvallend loopt het nu beter waardoor het gat verder in het kwart oploopt naar 14 punten en de thuisploeg moet afhaken. De bezoekers bouwen de voorsprong nog iets verder uit en ondanks de foutenlast kwam de zege nooit meer in gevaar. De nieuwe speelster, Alma Galantai, Hongaars jeugdinternational, maakte haar eerste minuten voor Grasshoppers. Zeker gezien de vele blessures is zij een welkome versterking.

Coach Rick Driessen moest met de geblesseerde zussen Kuijt flink improviseren: “Het is natuurlijk een enorme opgave om zowel Ilse als Fleur te moeten vervangen en zoveel win ervaring ga je niet zomaar even vervangen. Er moeten veel spelers in een andere rol spelen en dat is lastig. Zeker als dat nooit je rol geweest is. Gelukkig kon het team de tweede helft meer energie leveren en kwam het nog goed.”

In de landelijke topcompetities gaan de wedstrijden tijdens de nieuwe avondlockdown wel door. Op zaterdag 11 december staat weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Triple Threat is dan om 17.30 uur de tegenstander in sporthal Cleijn Duin. Er is een livestream.