Maarten Reyneveld in duel met zijn directe opponent.
Maarten Reyneveld in duel met zijn directe opponent. Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels winnen kraker van ARC

Het was een waar voetbalgevecht op De Kooltuin. Twee teams die er vanaf minuut een vol tegenaan gingen in een duel waarin het uiteindelijk alle kanten op kon. Dat het (ouderwetse) dubbeltje de goede kant voor de thuisclub op viel, berust niet alleen op louter toeval. Het is niet voor het eerst dat kort voor het scheiden van de markt de zege veilig werd gesteld. Deze zege was ook min of meer een primeur want in de weinige onderlinge ontmoetingen werd er nimmer van de Alphense Racing Club gewonnen.

Trainer Thomas Duivenvoorden die dit weekend zijn contact voor een jaar verlengde heeft een groep spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Is dit de kracht van de Vogels? Geen dure spelers ingekocht en toch optimaal presteren. Maar, vooral veel plezier in het spelletje hebben.

Reeds in de eerste minuut beproefde Roy van Leeuwen het reactievermogen van doelman Aaron Balk. Dat bleek prima in orde. Vervolgens nog een paar gevaarlijke situaties voor zijn heiligdom en daarna zag hij dat zijn team steeds beter werd. Zonder effectief te worden. Zelf moest Balk nog even een inzet van Roy van Leeuwen keren. De bezoekers met snel en direct spel, met name over de flanken werden wel dreigend maar vonden geen gaatje in de Katwijkse muur. De openingstreffer viel min of meer onverwacht na goed voorbereidend werk van Ronaldo Lima Duarte Lopes was het wie anders dan Maarten Reyneveld weer het juiste neusje voor de goal had, 1-0. De Vogels de beste kansen maar de Racing met achterstand aan de thee.

Direct na de pauze moest doelman Arie van der Niet al in actie komen om een vroege gelijkmaker te nivelleren. Kort daarop een verputste kans voor de gasten die de regie in handen namen in een levendig duel met een aantal ‘aanvaardbare’ overtredingen. Een gelijkmaker hing in de asgrauwe lucht en het was Thijs Hoogenboom die er zijn handtekening onder zette.

Opnieuw bleek de veerkracht van de Vogels. Geen hangende koppies maar de rug rechten en voort gaan in de strijd. Zeker omdat de bezoekers dreigender werden en omdat de Vogeldefensie handen vol werk kreeg. Geen sprankelende aanval maar een vrije trap waaruit de 2-1 voort kwam. Niek Ossevoort krulde hem vanaf buiten de zestien in de verre hoek waarop Aaron Balk geen antwoord had. Het werd een spannende en hectische slotfase met kansen over en weer. De Rijnvogelmuur wankelde maar viel niet om. De roodwitte tegenstoten werden door een ver uitlopende Balk ontzenuwd tot in de blessuretijd.

Na opdringen na de zoveelste ARC corner kreeg Roy van Leeuwen de vrije ruimte ging op Balk af, zag collega Reyneveld even over het hoofd en geloofde in eigen succes. De doelman werd omspeeld en de 3-1 zege kon in de Katwijkse boeken worden bijgeschreven.