Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Cornelis Visser</p>

Cornelis Visser

(Foto: )

Visser voorzitter Erfgoedlijn Limes

Burgemeester Cornelis Visser is de nieuwe voorzitter van de provinciale Erfgoedlijn Limes. Hij volgt oud-burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorschoten op, die afgelopen zomer afscheid nam. De Neder-Germaanse Limes werd in juli van dit jaar benoemd tot Unesco Werelderfgoed. In Zuid-Holland loopt de Limes van Katwijk tot Bodegraven.

‘Valkenburg en Katwijk kennen met de voormalige Romeinse rijksgrens Limes een rijke Romeinse geschiedenis. Veel vrijwilligers en partners werken aan het zichtbaar maken van deze grens en het beleven van deze tijd. Niet alleen in de gemeente Katwijk, maar in de hele regio. Als voorzitter van de Erfgoedlijn Limes wil ik dat nog meer uitdragen’, reageert burgemeester Visser over zijn benoeming.

De provincie kent zeven erfgoedlijnen: de Atlantikwall, Historisch Haringvliet, Landgoederenzone, Neder-Germaanse Limes, Oude Hollandse Waterlinie, Trekvaarten en Waterdriehoek. Elke erfgoedlijn vertegenwoordigt een groep monumenten die aan een geografische lijn liggen (bijvoorbeeld de kust, rivier of een trekvaart). Zij creëren een omgeving met een eigen identiteit waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. 

Samen met 300 externe partners en gesteund door duizenden betrokken en enthousiaste vrijwilligers is het mogelijk om het erfgoed in Zuid-Holland te bezoeken, te beleven, ervan te genieten en te leren over onze geschiedenis.

In samenwerking met de zeven erfgoedtafels wordt bepaald welke projecten het aankomende jaar het meest bijdragen aan het beleefbaar maken van de erfgoedlijnen.