Ken Rovers (nr. 2) in de aanval. Foto: Alexander van Duivenboden
Ken Rovers (nr. 2) in de aanval. Foto: Alexander van Duivenboden Foto: Alexander van Duivenboden

Habithuis RVV verstevigt tweede plek tegen Servia

volleybal n Na de glorieuze overwinning tegen Inter Rijswijk van vorige week nog in het achterhoofd, mocht het vlaggenschip van Habithuis RVV vandaag aantreden tegen een Servia. De bezoekers uit Vianen zijn geen onbekenden van de Katwijkers. Al menig volleybalgevecht werd met hen uitgevochten in eerdere jaren. Bekend was dus dat Servia een ervaren team is, dat graag de verbale confrontatie aangaat met de overkant van het net. Naast dat, maken ze weinig fouten. RVV moest het dus echt zelf gaan doen op deze mooie zaterdag.

Ten opzichte van vorige week was de basisopstelling op één plek gewijzigd. Spelverdeler Ron de Mooij moest door een blessure toekijken. Ard de Mooij was zijn vervanger. Gilbert Vivo, Ken Rovers en Thijmen Heemskerk vormden het aanvalstrio op de buitenkant. Marijn Heemskerk en Robert de Vries waren verantwoordelijk voor de middenas en Vito Meulenberg maakte het zevental compleet als libero.

De eerste set trapten de gastheren helaas in de val die Servia had gezet. Ook RVV dacht kletsend de wedstrijd te kunnen gaan spelen. Lang ging dit goed, niet lang genoeg echter. RVV bleef niet bij de les en vergat het scoren door te trekken. In tegenstelling tot Servia maakte RVV wel fouten, een domper voor de Katwijkers. (18-25)

Mark Schoonen bracht Bas van der Tang de tweede set in de wedstrijd, ten koste van Gilbert Vivo. RVV had, net als in het begin van de eerste set, het betere van het spel en pakte een vroege voorsprong. Afgesproken werd dat het team zich vooral op zichzelf zou focussen, in plaats van op de tegenstander. Dit lukte deze set goed en met gedegen spel liet de runner-up zien dat het toch echt beter was dan Servia. (25-17)

Habithuis RVV wist het puike spel van de tweede set door te trekken en al snel was het duidelijk dat ook deze set in het vissersdorp bleef. Jelle Noest kwam binnen de lijnen en zorgde er mede voor dat de setstand op 2-1 kwam. (25-16)

Lang leek het erop dat set 4 ook makkelijk richting Katwijkse kant ging. RVV maakte het zichzelf echter onnodig moeilijk door Servia vanaf een stand van 24-15 terug te laten komen tot 24-22. Op die stand sloeg aanvoerder Bas van der Tang de bal via de blokkering uit, waardoor de vier punten gelukkig in de eigen Boorsmazaal bleven. (25-22)

Door de overwinning op directe concurrent Servia verstevigt Habithuis RVV de tweede plek. Gemini Kangoeroes verloor van koploper VIVES, waardoor RVV op hen punten uitloopt. Vives blijft wel op een gat van zes punten staan en blijft daardoor ongenaakbaar eerste. Volgende week spelen de Katwijkers een uitwedstrijd in Groot-Ammers tegen VC WIK. Dit team is hekkensluiter van het linkerrijtje, een echte middenmoter dus. Zaak voor Habithuis RVV om ook hier weer kwaliteit te leveren en daarmee de druk op VIVES te blijven houden.