Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR
Sport

KDC op eerste plaats

Afgelopen dinsdag had het viertal van de Katwijkse Damclub de taak om tegen de nummer 1 van de competitie te spelen. Den Haag had twee sterspelers opgesteld dus het zou een zware klus worden.

KDC stond na een 2-6 overwinning op zowel Wateringen als Rijnsburg al op de tweede plaats, maar tegen den Haag zouden we met remise genoegen hebben genomen. Cor de Jong wist op bord 4 de eerste punten te pakken door een overwinning op Rinus Snellaars.

Niet snel daarna volgde de winst van Gé Berbee op Hans van den Vijver. Dat was mooi, want op de overblijvende borden zou één punt dus voldoende zijn om de overwinning veilig te stellen.

Op het eerste bord speelde Jack van der Plas tegen de veel sterkere Roy Bidesi. Maar de partij ging goed voor de Katwijkse kant en toen Roy remise aanbood, werd dat zelfs geweigerd. Terecht bleek, want Jack wist ook een overwinning te boeken.

Alleen Jan Jungerius was nog bezig en tegen de altijd lastige Bas Baksoellah wilde hij natuurlijk niet achterblijven, maar Bas wist Jan goed gas terug te geven. Uiteindelijk werd dit een gelijkspel, maar hiermee staat KDC met een 7-1 winst mooi op de eerste plaats van Zuid-Holland.