Afbeelding

Grasshoppers Dames 1 wint in Barendrecht

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door Startportaal Binnenland in eigen huis te kloppen. Het publiek in Barendrecht zag in een attractieve wedstrijd de thuisploeg in de spannende slotfase na een ruime achterstand nog wel terugkomen maar uiteindelijk trok de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens de overwinning knap naar zich toe. Hiermee blijven de Katwijkers na 6 speelronden nog altijd ongeslagen.

Het begin van de wedstrijd laat een wisselend scoreverloop zien. Na 11-11 neemt Sportiff de leiding over en pakt een zuiver schietend Grasshoppers (7 /11 driepunters) via een 13-0 run een ruime voorsprong aan het einde van de 1e periode (17-30).

Ook het tweede kwart is voor Sportiff Grasshoppers dat de voorsprong verder kan uitbouwen. Via 23-38 halverwege staat er bij het rustsignaal een 33-51 stand op het scorebord.

De derde periode is voor de thuisclub. Als het scoren ietwat stokt aan Grasshoppers-kant krijgt Binnenland de gelegenheid de achterstand te verkleinen naar 8 punten bij aanvang van het laatste kwart (52-60).

In het beslissende kwart word het nog superspannend. De Barendrechtse ploeg komt langzaam maar zeker dichterbij en nadert vlak voor tijd tot op 2 punten en twee gemiste vrije worpen, maar uiteindelijk is het toch Sportiff Grasshoppers dat de zege veilig weet te stellen. Eindstand 73-77.

Rick Driessen keek vooral naar het mentale verloop van de wedstrijd: “De meeste mensen kijken alleen naar het scoreverloop. Het mentale aspect in de tweede helft was erg goed. We hielden vertrouwen ondanks dat er weinig meer inviel.”

Op 20 november speelt Sportiff Grasshoppers een uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers. Aanvang van de wedstrijd in Tubbergen is 18.45 uur.