Ramona van der Harst door drie tegenstanders op de huid gezeten.
Ramona van der Harst door drie tegenstanders op de huid gezeten. Foto: PR

Rijnvogelvrouwen verliezen nipt van DTS Ede

Algemeen Sport

Het is de Rijnvogelvrouwen niet gelukt om landskampioen DTS Ede in eigen huis een puntje af te snoepen. In een wedstrijd die weinig krachtsverschil tussen de beide teams kende, werden de gastvrouwen uiteindelijk de gelukkige winnaar: 2-1.

De wijzer op de weegschaal schoot de gehele wedstrijd alle kanten op als het gaat om het krachtsverschil. Rijnvogels heerste in het begin van de wedstrijd, met aanvoerder Ramona van der Harst weer in de gelederen. Door goed afjagen en de gedurfde aanvallende instelling aan de bal van de bezoekers had de openingstreffer eigenlijk een Katwijks tintje moeten hebben maar uit het niets viel de bal aan de andere kant binnen na onnodig balverlies. Keeper Kelly Steen en Anique van der Klaauw probeerde de boel nog te repareren maar de bal vloog tergend langzaam binnen. Had Rijnvogels voor rust wat beter met de ruimtes omgegaan die DTS liet liggen had een voorsprong bij de thee geldig geweest.

Na rust kantelde de wedstrijd in de beginfase naar het voordeel van de thuisploeg. Rijnvogels was de vastigheid aan de bal kwijt en verloor het leer telkens na luttele seconden wanneer het deze in bezit had. DTS etaleerde haar prachtige positiespel en een dito aanval was de inleiding voor de tweede treffer van de middag. Het verschil twee en Rijnvogels moest in de achtervolging. Keepster Kelly Steen eiste de hoofdrol voor zich op door met enkele prachtige parades haar ploeg voor meer schade te behoeden. Petje af daarvoor. Het was een paar minuten buigen of barsten voor Rijnvogels maar wederom wist het zich uit de modder op te trekken. Uitgerekend Jeanny Harders, die elke week een stapje beter aan het worden is, knalde raak na een prachtige individuele actie en gaf haar ploeg weer kleur op de wangen.

Met nog een kwartier te spelen gooiden beide ploegen alle schroom van zich af en raasde het spel van het ene zestien meter gebied naar het andere. Rijnvogels zocht de diepte met in de hoofdrol Kim Zethof en Drita Celaj wat voor onrust zorgde bij de thuisploeg. De ingevallen Priscilla de Vos was een prima aanspeelpunt voor Rijnvogels en zij bediende eerst Kitty Susan en daarna Drita Celaj waar met een beetje geluk de gelijkmaker op de borden gezet kon komen. Diezelfde Drita Celaj chipte met een vernuftig balletje Kitty Susan in vrije positie maar zij kwam een teentje tekort om af te drukken. In de slotseconde was het vrouwen en kinderen eerst toen Rijnvogels nog een corner en een vrije trap kreeg maar DTS ontwapende het gevaar uitstekend.

Het is moeilijk om te stellen of de uitslag terecht is of niet. Uiteindelijk is DTS effectiever geweest en was het aan de bal constanter dan Rijnvogels. Wat dat betreft is het alweer uitkijken naar zaterdag 13 november wanneer beide ploegen elkaar wederom treffen voor de TOTO KNVB Beker, ditmaal in Katwijk.