Joost Blangé legt aan op de basket. | Foto: Wim Kulk
Joost Blangé legt aan op de basket. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Slecht tweede kwart nekt heren Grasshoppers

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het sterke en ervaren Attacus uit Veghel op het programma. Met haar nieuwe Amerikaan (Jamal Smith) en 4 oud-eredivisie spelers aantredende team is Attacus één van de favorieten voor het kampioenschap in de Promotiedivisie.

Sportiff Grasshoppers moest door uiteenlopende redenen een beroep doen op 3 spelers uit U22. De tweeling Blangé (18) en Julian de Jong (17) maakte de groep compleet.

De opening van de wedstrijd is voor de ervaren bezoekers. Met een aantal 3 punters komt de stand na 5 minuten spelen op 9-19. Grasshoppers vecht zich terug in de wedstrijd en met scores van Idir Bourjouane en Jos van der laan is het na 10 minuten spelen 23-21 voor Sportiff Grasshoppers.

De stand blijft tot 32-33 goed in evenwicht, waarna er een rommelige periode aanbreekt. Grasshoppers vergeet te scoren, waar Attacus gretig gebruik van maakt. Als de rook is opgetrokken is de ruststand 38-52.

Sportiff Grasshoppers weet wat er gedaan moet worden om er nog een wedstrijd van te maken. Het zijn wederom Bourjouane en Van der Laan die hun team op sleeptouw nemen. Met een gelukkig gescoorde driepunter van Attacus wint Grasshoppers dit kwart met 18-16.

Het laatste kwart gaan in bij 56-68. Joost Blangé laat zich gelden en scoort in het laatste kwart 11 punten. Via 58-72 zet de thuisploeg nog flink aan. Van 66-80 gaat het naar 75-80. Met nog 2 minuten te spelen is het 78-82 en is het uiteindelijk de ervaring die de winst naar Veghel laat gaan: 78-87.

Coach Burhan had gemengde gevoelens over deze wedstrijd: “We zien het team elke keer stappen maken, de vechtlust was goed, de jonge jongens passen zich direct aan, maar jammer dat we geen energie hadden in het tweede kwart en stopte met spelen. Komende wedstrijd in Groningen zal weer een goede uitdaging zijn.”

De volgende wedstrijd is 6 november uit tegen De Groene Uilen in Groningen om 17.30 uur.