Afbeelding

Habithuis RVV zet ongeslagen reeks voort

Sporthal de Bunders. Volgens velen een schijnbaar onneembare vesting. Een hal gelegen in het Brabantse Land, bevolkt door de plaatselijke volleybalclub Skunk. Koffie was er van tevoren niet te krijgen. De halve kratjes Bavaria smaakten desalniettemin heerlijk. Met vier punten in de tas is toch alles lekker?

Set 1 begon, helaas zoals vaak, stroef. Het enige dat de bezoekers slecht deden was aanvallen. Ballen binnen de mooie oranje lijnen slaan bleek niet makkelijk. Erg zonde, want aan de rest lag het niet. Te laat begon het wel te draaien bij RVV. De set werd verloren. (25-22)

Gelukkig speelden de Katwijkers aan het einde van de eerste set wel hun vertrouwde spel. Dit hoefden ze alleen maar door te trekken. Dat deden ze dan ook. Skunk kon nog lang bijblijven. Via een servicebeurt van aanvoerder Bas van der Tang liep het team gestaag uit. Set twee was een feit, de voorsprong werd niet meer weggegeven. (17-25)

De derde set was een spannende. Het lukte RVV niet om een gat te slaan. Skunk bleef goed bij en pakte genoeg punten om het de gasten erg lastig te maken. Drie foute services achter elkaar hielpen de gastheren ook wel aardig in het zadel. De zeer degeljjk spelende Robert de Vries gaf via enkele goede services zijn ploeg het goede voorbeeld. Spelverdeler Ard de Mooij wist Ken Rovers en Thijmen Heemskerk vervolgens goed, en net op tijd, te vinden. (22-25)

De vierde set was een pleziertje voor de RVV-supporters. Zelfs opa’s stonden op de banken, dat mocht ook wel met kleinzoon/libero die zo goed speelde. Het verzet van het thuisteam was definitief gebroken. Wisselspelers Samuel di Maggio en Jelle Noest konden hun punten nog meepakken, en ook middenaanvaller Marijn Heemskerk lukte het zowaar om wat balletjes te blokkeren. Deze set telde dubbel, dus Habithuis RVV ging met vier puntjes naar het westen. (14-25)

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd voor de Katwijkers. Dit keer zal sporthal de Altis het strijdtoneel zijn voor een mooie wedstrijd in de eerste divisie B. In Rijswijk is het altijd feest, ongetwijfeld zal het dus ook voor Habithuis RVV weer een mooie zaterdag worden.