Logo allesoverkatwijk.nl
Mandy de Boer in duel met haar tegenstandster. | Foto: PR
Mandy de Boer in duel met haar tegenstandster. | Foto: PR (Foto: PR)
Sport

Vrouwen FC Rijnvogels bekeren door na zege op Klarenbeek

Het is Rijnvogels gelukt om de volgende knock-outronde van de TOTO KNVB Beker te behalen. In een zware wedstrijd wist het SC Klarenbeek te verslaan. De koploper uit de eerste klasse verkocht haar huid duur en pas in de slotminuut van de blessuretijd wist Rijnvogels aan alle onzekerheid een einde te maken en de 3-1 aan te tekenen. 

De bezoekers uit het oosten des lands staan aan kop in de 1e klasse en zij lieten zien dat dit een terechte klassering is. De Kooltuinbewoners speelden een paar versnellingen te laag om er echt wat van te maken deze middag. Na een kleine tien minuten werd een goal van Kim Zethof wegens buitenspel afgekeurd al was het niet veel later toch raak via Mandy de Boer. Haar schot van even buiten het zestien meter gebied leek houdbaar, maar een venijnige stuit maakt het leven van de Klarenbeekse doelvrouw zuur.

Na de rust moet het beter bij Rijnvogels maar binnen welgeteld zestien seconden werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Vanaf de aftrap schoten de bezoekers door de linies en met een mooie lob stond het gelijk. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de voorsprong en deed dit in ieder geval met meer overleg en ondanks dat het nog steeds te slordig was kwamen er wel kansen voor de nummer drie van de Topklasse. 

Twee knappe schoten na dito aanvallen van Jeanny Harders, na haar langdurige blessure voor het eerst weer in de basis, waren net te zacht om de keeper te verschalken maar het gaf Rijnvogels wat kleur op de wangen. Een goal van Anique van der Klaauw werd wegens hinderen van de keeper afgekeurd, ook Romy Scherpenzeel knalde maar eens op doel waarbij de doelvrouw moest lossen en de mee gesnelde Claudia Owel zag haar inzet uit een lage voorzet net over de kruising suizen. Ook een poeier van Mandy de Boer zeilde rakelings over na goed doorkomen van Kim Zethof.

De zeventigste minuut gaf wat verlossing voor het vlaggenschip bij de vrouwen. Een driehoekje tussen de ingevallen Soraya Hilali, Jeanny Harders en Anique van der Klaauw waarbij laatstgenoemde met een mooie dieptebal Mandy de Boer aan het werk zette. De rappe buitenspeler vond met een piekfijne voorzet Kitty Susan die met een evenzo knappe kopbal haar ploeg op voorsprong zette. 

Klarenbeek liet het daar niet bij zitten en bonsde in de slotfase op de deur waarbij een vrije trap van de zijlijn op de lat suisde. In de slotseconde verzond Romy Scherpenzeel een dieptebal op Kitty Susan die op snelheid de keeper omspeelde en aan alle onzekerheid een einde maakte en de 3-1 aantekende. Rijnvogels door naar de volgende ronde. Een goede uitslag maar de uitvoering was niet goed genoeg in deze wedstrijd. 

Volgende week zal de ploeg op scherp moeten staan als het koploper DTS Ede in de Topklasse gaat treffen.