Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Aan deze zijkanten wil Grasshoppers de sporthal uitbreiden.</p>

Aan deze zijkanten wil Grasshoppers de sporthal uitbreiden.

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Grasshoppers wil grotere hal

De Katwijkse basketbalclub Grasshoppers wil dat sporthal Cleijn Duin, sinds jaar en dag de thuisbasis van de succesvolle vereniging, wordt uitgebreid met tien meter in de lengte en een deel ook aan de zijkant. De basketbalclub kampt met tekort aan trainingsruimte en moet daarom gymzalen op andere plekken in Katwijk huren. 

Maar niet alleen de basketballers worden beter van die uitbreiding, wordt bepleit in de brief aan de gemeenteraad; de hal biedt ook een oplossing voor het tekort van gymruimte voor onder andere het Andreas College en biedt kansen als evenementenhal. Voor de concerten van mannenkoor Jubilate en Nationale G-danswedstrijden, noemt het bestuur van Grasshoppers als voorbeeld. Het bestuur heeft een architect in de arm genomen om een ‘massastudie’ te doen naar de gewenste uitbreiding. Dat resulteert in een uitbreiding naar twee kanten. De sportzaal zelf wordt over de volle breedte met tien meter uitgebreid in de richting van de Koningin Julianalaan. Daarmee komt er een volwaardig basketbalveld bij. En langs de Stadhoudersdreef is ook een uitbreiding met verdieping gewenst, waardoor onder andere de tribunecapaciteit wordt vergroot.

De kosten van de uitbreiding zijn geraamd op ongeveer 1 miljoen. Het bestuur verwacht dat door verhuur van het nieuwe basketbalveld als gymzaal en de grotere gebruiksmogelijkheden een behoorlijk deel van kosten kunnen worden gedekt.