Ell Geeh exposeert bij de HEMA.
Ell Geeh exposeert bij de HEMA. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Kunst in de Etalage bij winkels Zeezijde

Algemeen

In winkelcentrum Zeezijde achter de Boulevard in Katwijk aan Zee worden tot zaterdag 30 oktober etalages van ruim twintig winkels gevuld met kunstwerken. Variërend van schilderijen tot fotografie en van glas tot keramiek. De kunstenaars zijn aangesloten bij het regionale KunstenaarsCollectief KuCo.


Kunst in de Etalage is een nieuw evenement op initiatief van Kattekse CultUren in samenwerking met het KunstenaarsCollectief KuCo en winkeliers van Zeezijde. Winkels in de Princestraat, Voorstraat, Badstraat, Emmaplein en Taatedam doen mee aan het evenement.


Alida van Leeuwen, coördinator van het regionale kunstenaarscollectief, is enthousiast over het initiatief en kreeg positieve reacties en veel aanmeldingen van KuCo-leden. ‘Iedereen heeft het enorm gemist dat door de coronasituatie de diverse kunstmarkten en creatieve evenementen in Katwijk niet doorgingen, zoals die van de toeristenmarkt en van de Oranjefeesten. Iedereen wil graag zijn of haar werk laten zien, want men heeft de afgelopen tijd natuurlijk niet stilgezeten. Van glazen objecten tot keramiek en mozaïek en van schilderijen tot foto’s, bij KuCo worden er allerlei kunstvormen gemaakt. KuCo-leden laten graag zien wat ze maken, dus een plek in een etalage in Katwijk als expositielocatie is zeer welkom.’

Kunstenaars

De volgende kunstenaars van KuCo laten in de etalage van Zeezijde een gevarieerd aanbod zien: Leontine van der Klugt (mixed media); Anita van Vliet (Tiffany); Corrie Huguenin (acrylverf / gemengd); Christina Lobeau (acrylverf); Ineke Roos (keramiek); Nico Duivenvoorde (keramiek); Maria Veldhuis (aquarel); Fieke Weilers (aquarel); Ellen Gozeling (geometrisch); Colin Huigen (mozaïek); Anita Drinkwaard (acrylverf); Irene Kurpershoek (olieverf); Ell Geeh (fotografie); Caroline den Haan (glas); Annet van Gerven (acryl); Lydia Klomp (keramiek); Marga Hanou (schilderwerk); Rian Verbeek (gemengd); Dorine Peters (olieverf / pastel); Sonja van Egmond (schilderwerk / fotografie); Trudi Huigen (mozaïek); en Louis J. Blondiau (monochrome landschappen).

Caroline den Haan bij haar kunstwerken in de etalage van Juwelier Parlevliet.

Uit de krant

Uit de krant