Hangar2 is in de herfstvakantie het decor voor KidsFestival Katwijk. | Foto: PR
Hangar2 is in de herfstvakantie het decor voor KidsFestival Katwijk. | Foto: PR Foto: PR

KidsFestival Katwijk nieuw herfstvakantie-evenement

Algemeen

Katwijk krijgt zijn eigen KidsFestival deze herfstvakantie. Het indoor festival gaat van 16 tot en met 23 oktober gehouden worden in de Valkenburgse Hangaar2 en is volledig gericht op kids van 4 tot en met 12 jaar. 

KidsFestival Katwijk is een unieke combinatie van springkussens, attractiebanen, de nieuwste muziek en een Skill & Chill programma, wat de kids een echt festivalgevoel geeft. Het festival is opgezet door organsatiebureau Event22, dat eerder al succesvol verantwoordelijk was voor het organiseren van diverse eindmusicals in de Hangaar tijdens de afgelopen schooljaren.

Niet alleen aan het entertainment voor de jonge festivalgangers is gedacht, maar ook de ouders en verzorgers hoeven zich niet te vervelen. Naast meer dan vijftien springkussens en attractiebanen is er room met allemaal gave boardgames, kan je prijzen winnen binnen het Skill & Chill programma en gaan de kids met de volwassenen de strijd aan op sportief en muzikaal gebied. Het festival start op zaterdag 16 oktober en duurt tot en met zaterdag 23 oktober.

Elke dag is er een dag- en een avond line-up, met beide afzonderlijke tickets. De dag line-up start om 9.30 tot 14.30 uur en de avond line-up start om 15.30 tot 20.30 uur. Op zondag 17 oktober worden vanwege de zondagsrust overdag geen tickets aangeboden. Wie een ticket koopt voor het festival kan op elk moment gedurende het geboekte tijdsvlak naar binnen.

De corona-versoepelingen komen precies op tijd voor het festival waarvan Event22 hoopt dat het jaarlijks terug gaat komen, wellicht ook op andere locaties door Nederland. “Een festival speciaal voor kids is uniek en de Hangaar2 is een perfecte plek om dit te organiseren. Vorig jaar speelden wij al met de gedachte om een festival op te zetten, maar toen zat de corona-pandemie ons nog dwars. Nu kan het gelukkig wel”, kijkt organisator van het KidsFestival Katwijk, Joost Kling, vooruit.

“Met de laatste versoepelingen van de corona-maatregelen en de snelle ondersteuning van de gemeente Katwijk voor de vergunning van het evenement durven wij het KidsFestival nu echt door te zetten. De voorbereidingstijd is extreem kort, maar wij denken dat het een geweldig festival gaat worden en dat zowel kids met hun ouders uit de regio als daarbuiten naar het terrein van de Hangaar gaat trekt.”

Harry de Bruin, directeur van de TheaterHangaar en Hangaar2, kijkt met veel plezier uit naar het evenement. “Als Hangaar2 zijn wij enorm blij met het evenement. Het voegt iets toe aan ons portfolio. In juli hebben wij ons theater beschikbaar gesteld voor het organiseren van een groot aantal eindmusicals en de energie die je krijgt van al die lachende kindergezichten is fantastisch. Dit festival is laagdrempelig te bezoeken en echt een aanwinst voor de regio en de gemeente Katwijk.”

Ticket-verkoop
Tickets zijn te koop op www.KidsFestivalkatwijk.nl en kosten € 15,00 voor de kids en € 7,50 voor volwassenen. Dat is voor de kinderen inclusief gebruik van de limo-bar en voor ouders een consumptie naar keuze. Voor gezinnen is er een speciaal familieticket. Wie voor 15 oktober kaarten aanschaft krijgt een gratis parkeerkaart.

Uit de krant

Uit de krant