Logo allesoverkatwijk.nl
Maarten Reyneveld (9)  kan niet bij de bal om de score te openen. |Foto: Piet van Kampen
Maarten Reyneveld (9) kan niet bij de bal om de score te openen. |Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)
Sport

Rijnvogels vliegen om Goudse lastige klip heen

Het collectief van de Katwijkers stond alweer garant voor een teamprestatie. Ook al speelde het team nog zonder enkele geblesseerden en de geschorste Willem Schonenberg, het geloof in eigen kunnen en maximale inzet stonden wederom aan de basis van de zesde overwinning. Deze was weliswaar mager (0-1) maar uiteindelijk terecht in de visie van de winnende trainer Thomas Duivenvoorden na afloop van in de slotfase een meeslepend duel waarin de spanning tot grote hoogte steeg.

Duivenvoorden: ‘In de eerste twintig minuten herkende ik mijn team niet. Het leek erop alsof wij niet durfden te voetballen. Langzamerhand kwamen wij weer in de wedstrijd en op basis van de tweede helft vind ik dat wij terecht hebben gewonnen’ en zijn glimlach sprak boekdelen.

De trainer van de Vogels had gelijk. De eerste twintig minuten domineerde de thuisclub. Zij waren er debet aan dat de koploper niet in het spel kon komen. De Gouwenaren speelden met veel elan en waren in de luchtduels vrijwel altijd winnaar. Een aantal corners leverden geen rendement op voor de thuisclub. Het was vooral in de verdedigende modus waarin de Vogels zich moesten zien te redden om een Goudse inslag te voorkomen. Bij een paar afstandsschoten toonde doelman Arie van der Niet zich een betrouwbare sluitpost die uiteindelijk tot een van de betere Katwijkers uit zou groeien. Na een stief kwartiertje was er eindelijk gevaar voor het hok van goalie Nick van der Ploeg toen de bal na een vrije trap van Dirk Jan van den Oever net niet door Maarten Reyneveld binnen kon worden geknikt. Vervolgens een slap inzetje van Roy van Leeuwen waar Van der Ploeg een makkie aan had en hij een schot van Reyneveld hoog over zag vliegen. Ook de Boys wisten het net voor de adempauze niet te vinden.

Direct na de rust werd al duidelijk dat de -vandaag witte- Vogels gretiger waren. De balans kwam in evenwicht. De aanval werd gezocht en gevonden. Julian Dobbe penetreerde in de zestien en werd gestuit op weg naar mogelijk succes. Arbiter Van der Werf restte niets anders dan het leer op de kalkstip te leggen. Maarten Reyneveld ontfermde zich maar al te graag over dit klusje wat hij al diverse keren met succes klaarde. Koelbloedig stuurde hij Van der Ploeg het verkeerde bos in. Het zou uiteindelijk de beslissende en winnende treffer blijken. Kort daarop had Niek Ossevoort de marge kunnen en ook moeten verdubbelen nadat hij was vrijgespeeld door Julian Dobbe maar de verdediger schoot te gehaast en slapjes naast. Derhalve bleef het een spannend treffen tot de laatste snik aan toe. Ook Roy van Leeuwen kreeg nog een mogelijkheid om het duel in het slot te gooien maar schoot voorlangs. De Katwijkse defensie met een uitblinkende Arie van der Niet in het hok overleefde met ‘vrouwen en kinderen eerst’ het slotoffensief van de gastheren en boekten een nipte maar zwaar bevochten zege.