Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Wethouder Jacco Knape(re) toont samen met beleidsmedewerker Steven van der Plas de Duurzaamheidskrant.&nbsp;</p>

Wethouder Jacco Knape(re) toont samen met beleidsmedewerker Steven van der Plas de Duurzaamheidskrant. 

(Foto: Marc Wonnink)

Wethouder Jacco Knape ontvangt Duurzaamheidskrant

Iedereen kan iets doen! 

‘De gemeente Katwijk maakt zich klaar voor een duurzame toekomst, waarin iedereen fijn kan blijven wonen, werken en recreëren. Zowel de generaties van nu als die van morgen”, verwees wethouder Jacco Knape tijdens de overhandiging van de Duurzaamheidskrant naar de sprankelende voorpagina. “Het is belangrijk dat we elke dag duurzaam denken en doen en daar kan iedereen iets aan meedoen.” 


Zoals inmiddels een reeks van jaren brengt de gemeente Katwijk in samenwerking met Uitgeverij Verhagen rond 10 oktober- de Dag van de Duurzaamheid- een Duurzaamheidskrant uit. Een logische dag om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. ‘We zijn iedereen die hieraan heeft meegewerkt zeer erkentelijk voor”, erkent wethouder Knape. ‘De Duurzaamheidskrant is een bewaarexemplaar en wet weten zeker dat iedereen hier wat mee kan.”

Toekomstbestendig
“Daarom is het belangrijk om samen met bewoners en ondernemers te werken aan een toekomstbestendig Katwijk. Dat kan op verschillende manieren. Van grote duurzame veranderingen, zoals het duurzaam maken en verwarmen van woningen, tot kleinere aanpassingen, zoals het vergroenen van de tuin of het gebruik van LED-lampen. Ik geloof dat iedereen iets kan doen voor het klimaat en het behoud van onze aarde. Al is het iets heel kleins: alle beetjes helpen. Kijk hoe duurzaamheid bij eenieder past. In deze krant lees je over verschillende initiatieven van zowel andere inwoners als van de gemeente. Laat deze voorbeelden inspireren en enthousiast maken en maak van elke dag een “dag van de duurzaamheid’. Ik geloof dat iedereen iets kan doen voor het klimaat en voor het behoud van onze aarde. Al begin je met één kleine verandering: alle beetjes helpen.”