Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Louis van Schie (links), Claar-Els van Delft en Daniël Siepman van Stichting Coast Busters. | Foto: pr</p>

Louis van Schie (links), Claar-Els van Delft en Daniël Siepman van Stichting Coast Busters. | Foto: pr

(Foto: pr)

Katwijk krijgt wereldprimeur met Limes Bubble Barrier

In de Oude Redschuur aan de Rijnmond werden afgelopen maandagmiddag door een aantal partijen de uitvoeringsovereenkomst getekend voor het realiseren van een plastic afvalscherm, de Limes Bubble Barrier, een bellescherm in het Additioneel Kanaal vlak voor het Koning Willem-Alexandergemaal.

Door Aad van Duijn / Video Marc Wonnink

De ondertekening gebeurde in het bijzijn van een aantal sponsors en donateurs. Een brede alliantie die dit unieke systeemmogelijk maakt en tevens staat voor een meetplek en educatief centrum nabij de Oude Redschuur.

De Limes Bubble Barrier komt ter hoogte van de oude redschuur en daarmee voor het gemaal dat het boezemwater zee inpompt. De financiering van het bellenscherm is een bijzondere prestatie van een flinke groep betrokkenen: Holland Rijnland, provincie Zuid-Holland, diverse fondsen, particuliere giften (crowdfunding), ‘extra’ bijdragen van dertien gemeenten in de Leidse Regio en uit bijdragen van het bedrijfsleven. De totale kosten bedragen ongeveer 650-duizend euro. Inclusief btw en risicomarges.

Meer in De Katwijksche Post van komende donderdag.