Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Wim de Beer en Jaap van der Plas (rechts) over de reddingsactie tijdens de Volvo Ocean Race 2018. | Foto: CvdS</p>

Wim de Beer en Jaap van der Plas (rechts) over de reddingsactie tijdens de Volvo Ocean Race 2018. | Foto: CvdS

(Foto: CvdS)

Huldiging voor Jaap van der Plas door Carnegie Heldenfonds

‘Door het heldhaftig optreden van Jaap van der Plas heb ik een tweede kans gehad.’ Dat zegt een van de twee opvarenden die donderdagavond 28 juni 2018 betrokken waren bij een aanvaring tijdens de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Zij zijn gered door Jaap van der Plas. Hiervoor wordt hij aanstaande maandagmiddag op het gemeentehuis in Katwijk gehuldigd door Stichting Carnegie Heldenfonds.

Door Carin van der Spijk-Kralt

‘Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen’, laat Van der Plas nuchter weten. Geboren en getogen in Katwijk, maar al jaren woonachting in Rijnsburg. 

Zijn buurman Wim de Beer, die Van der Plas al heel wat jaren kent, vindt het niet zomaar een reddingsactie en heeft contact gezocht met het Carnegie Heldenfonds.

‘Ik vind het heel bijzonder wat Jaap heeft gedaan. En met mij vele anderen, waaronder de geredde mannen. Jaap heeft als geen ander deze erkenning en huldiging meer dan verdiend’, zo omschrijft De Beer het handelen van buurman Jaap.

Aan tafel in de huiskamer van Wim de Beer gaat hij samen met Jaap van der Plas terug naar die bewuste zomeravond in juni 2018. Jaap, in het verleden de sterkste man van Katwijk, beschikt over een RIB boot en is hiermee als vrijwilliger betrokken bij de Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen.

Meer in De Katwijksche Post van morgen.