Quinton Martina probeert Jordi Blom van Jong Volendam de bal af te spelen.
Quinton Martina probeert Jordi Blom van Jong Volendam de bal af te spelen. Foto: Jan Mulder / Orange Pictures

Vv Katwijk herpakt zich in Volendam

Algemeen Sport

Na het midweekse verlies in de KNVB-beker, had Katwijk wat goed te maken. Dat lukte in de tweede helft. In Volendam werd het na een 0-0 ruststand: 0-3.

Het kwam hard aan het verlies tegen Harkemase Boys. Terwijl de harekieten dinsdagavond de 2-3 winst vierden, alsof de beker al in huis, dropen de oranjehemden af naar de kleedkamer. Keeper Andre Krul achterlatend, die zich excuseerde bij de supporters.

Dat de keeper de schuld op zich nam, was heel nobel, maar ook trainer Anthony Correia zag een collectiever falen. Dat bleek ook uit de opstelling van zaterdag, waar gekende namen als Marciano Mengerink en Killian van Mil een plekje op de bank mochten opzoeken, terwijl Quinton Cristina en Mukhtar Suleiman een basisplaatsje kregen.

Katwijk kwam in Volendam pas in de tweede helft echt op stoom, maar kwam de eerste helft niet echt in gevaar. Of het moest zijn, toen Jim Beers bijna kon profiteren van een fout van keeper Andre Krul. Krul trapte volledig mis, maar kon gelukkig nog op de assistentie van Kay Blokland rekenen.

Robbert Susan, terug van een schorsing, kon na rust met een streep de 0-1 voor de Katwijkers voor zijn rekening nemen. Bij de Volendammers sloeg bovendien de vermoeidheid toe, terwijl de wissels het palingteam niet sterker maakten. Van Mil kon daar, na tweemaal misschieten, uiteindelijk van profiteren. Een kwartier voor tijd tekende de invaller voor de 0-2. De andere invaller, Marciano Mengerink, schoot zijn ploeg in blessuretijd naar 0-3.

Volgende week wacht Katwijk de topper tegen Jong Sparta. De beloftes van de Rotterdammers zijn al jaren een angstgegner voor de Katwijkers, en doen dit jaar bovenin mee in Jack’s League.