Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Julian Dobbe scoorde de enige Katwijkse treffer.</p>

Julian Dobbe scoorde de enige Katwijkse treffer.

(Foto: Piet van Kampen)
Sport

Rijnvogels weer met beide benen op de grond

Het kan verkeren in de voetballerij. De ene week is de andere niet. Vorige week in en tegen Spijkenisse liep het allemaal voortvarend. Afgelopen zaterdag op het Juliana Sportpark in ’s-Gravenzande viel het voormalige dubbeltje de verkeerde kant op voor de Vogels. Daar waar het team van trainer Thomas Duivenvoorden voor de rust ruim afstand had kunnen en moeten nemen, bleef het nu bij de magere 1-0 voorsprong. De verruiming van de marge die niet werd gerealiseerd zou achteraf leidden tot de 5-1 nederlaag.

Zo ben je de held en zo weer de schlemiel. Vorige week was verdediger Reno van Heiningen met drie voltreffers de man in het Katwijkse kamp maar nu moest hij met twee gele prenten, en dus rood, vroegtijdig gaan douchen. Het was het keerpunt in de wedstrijd. De eerste overtreding werd door een perfecte vrije trap van Sander Koeleman in de gelijkmaker omgezet en de daarop volgende overtreding van Van Heiningen betekende de ondergang van de Vogels die van hun roze wolk werden afgeschoten. Wederom was het Koeleman die de bal in de touwen joeg. Voor de jubilaris die zijn 250ste wedstrijd speelde een dag om nooit te vergeten.

De 5-1 nederlaag was geen juiste afspiegeling van de wedstrijd. Na een gelijk opgaand begin waren het toch de Vogels de het betere van het spel hadden en het meest dreigend waren. De - vandaag geheel witte - vogeldefensie hield zich knap staande bij enkele blauwrode tegenstoten en met goed verzorgd voetbal zou de openingstreffer een kwestie van tijd zijn geweest. Eerst raakte Dennis Bakker de paal, kreeg Dirk Jan van den Oever van dichtbij de bal niet langs sluitpost Jurrian Jouvenaar maar deze moest uiteindelijk toch vissen na een knap ingeschoten bal van Julian Dobbe. Meerdere mogelijkheden verdwenen ‘ins blaue hinein’. De krappe voorsprong betekende tevens de ruststand.

Volgens insiders kwamen de Vogels iets te slap uit de kleedkamer. De thuisclub werd de evenknie. Hun dadendrang leverde al snel de gelijkmaker op na de vrije trap van Koeleman. Het gaf de gastheren vleugels en het geloof in meer. De Katwijkers pakten de draad echter weer op. Reno van Heiningen was met een kopbal dicht de 1-2 maar Jouvenaar voorkwam dit. Kort daarop het dramatische moment voor Van Heiningen. Rood en de 2-1 van Koeleman achter Van der Niet. Met tien man op jacht naar de gelijkmaker kwam de Vogels duur te staan. In de slotfase bleek de voorheen solide defensie kwetsbaar vanwege een mannetje te kort. Elke aanval van de thuisclub bleek effectief en zo schoten Berkhout, Broos en Van Meerten de Rijnvogels in de slotfase van de roze wolk af.

Na een mooie start van het seizoen weer even met de beide benen op de grond. Napeinzend waarom het in de eerste helft het duel al hadden kunnen beslissen om deze onnodige nederlaag te voorkomen.