Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Gemeente moet regie nemen in aanpak armoede

‘De Uitvoeringsagenda Armoede mist samenhang. Sommige acties zijn onduidelijk en niet meetbaar. En die informatie heb je nodig om te kijken of iets werkt.’ Voorzitter Aad van der Hout van de Katwijkse hulporganisatie Grip op de Knip was vorige week donderdagavond bij de informatieve raadsbijeenkomst kritisch over de Uitvoeringsagenda Armoede 2021-2024. Hij drong aan op een regierol door de gemeente om alles effectiever te laten verlopen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden 

Katwijk telt zo’n 2.550 huishoudens met een laag inkomen, waarvan 500 huishoudens met kinderen tot 18 jaar. ‘Huishoudens met een laag inkomen wonen verspreid over Katwijk, maar de meeste huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum wonen in de wijken Hoornes, Cleijn Duin, Molenwijk en Centrum Noord (Rijnsburg)’, staat in de Uitvoeringsagenda Armoede. De gemeente wil die armoede aanpakken, met als belangrijkste doel dat ‘iedereen in Katwijk het perspectief heeft op een financieel gezonde toekomst’.

Dat doel moet worden bereikt door voorkomen, vroegtijdig signaleren, bespreekbaar maken en verminderen van problemen rond armoede en schulden.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.