Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Oude Visserijschool verbouwd tot woningen

De sloop- en verbouwingswerkzaamheden aan de voormalige Visserijschool aan de Rijnmond zijn begonnen. Die school gaat een nieuwe toekomst tegemoet. In het karakteristieke schoolgebouw worden elf eengezinswoningen (koop) gerealiseerd. Naast dat schoolgebouw komen aan de Rijnmond ook nieuwe 21 sociale huurappartementen voor de Katwijkse wooncorporatie Dunavie. Dat is nodig, want net als in de rest van met name de Randstad is de woningnood in Katwijk erg hoog. 

Het in het oog springende gebouw van de voormalige Visserijschool in Katwijk aan Zee heeft jarenlang de gemoederen bezig gehouden. Welke bestemming zou de oude school krijgen; blijft het staan, wordt het gesloopt? ‘Het blijft staan en wordt in ere hersteld’, zeggen de ontwikkelaars van de Ouwehand Bouw Groep en wooncorporatie Dunavie. 

‘De ligging nabij de Uitwatering, de historie die er voor veel Katwijkers ligt en het kenmerkende torentje doen iets met je. Dit gebouw kun je niet anders dan in ere herstellen. Er is veel tijd overheen gegaan, maar wat hier straks staat is het beste van twee werelden, het verleden én de toekomst’, zegt Pieter Geene, projectontwikkelaar bij Dunavie. 

Koop en huur
Dunavie en Ouwehand Bouw Groep hebben afgelopen maandag de handtekening gezet onder een langverwachte overeenkomst, waar de verkoop van de Visserijschool door Dunavie aan Ouwehand Bouw Groep officieel werd.

‘We zijn enorm trots dat wij deze ontwikkeling op deze kenmerkende locatie tot stand kunnen gaan brengen. Dit karakteristieke gebouw wordt omgetoverd tot elf unieke eengezinswoningen, waarbij de historische waarde van het pand behouden blijft’, aldus Peter Ouwehand namens Ouwehand Bouw Groep. 

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.