Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

‘Stop met streven naar een sprookjesbos’

Het Groenstructuurplan 2021-2030 staat vol ‘suggesties, wensen en ideeën’ voor een groener Katwijk. ‘We hebben puur gedacht over wat het beste zou zijn voor de groenstructuur. Maar misschien beginnen we niet eens aan die wensen, omdat de wil en de middelen er niet zijn’, zei wethouder Rien Nagtegaal vorige week donderdagavond tijdens de informatieve raadsbijeenkomst over het Groenstructuurplan.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het groenstructuurplan biedt beleidsmatige handvatten voor beheer en onderhoud, vergunningsaanvragen, herinrichtingen en gebiedsvisies. En dat is voor het eerst, benadrukt wethouder Nagtegaal. ‘Dit is het gemiste geraamte van het groen in Katwijk. We hebben nog nooit zo’n plan gemaakt.’

Kwakelwei
Als er in de raad gesproken wordt over groen, duurt het niet lang voor de Kwakelwei om de hoek komt kijken. Dat was vorige week donderdagavond ook het geval. Al jaren wordt er, vanuit de raad en de omgeving, aangedrongen op een groen stadspark op de Kwakelwei in Katwijk aan den Rijn, het gebied noordelijk van woonzorgcomplex de Wilbert.

Voorlopig blijft dat groene stadspark een droom. Eerst moet de raad (later deze maand) een oordeel geven over het Groenstructuurplan. En om überhaupt iets met de Kwakelwei te doen, moet de bestemming gewijzigd worden. Die is momenteel agrarisch.

Meer in De Katwijksche Post van morgen.