Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De turnsters van SKT lieten nog eens extra zien hoe leuk hun sport is. | Foto: Piet van Kampen</p>

De turnsters van SKT lieten nog eens extra zien hoe leuk hun sport is. | Foto: Piet van Kampen

(Foto: )

Heel Katwijk doet mee

Bewegen, mee doen - in welke vorm dan ook - creatief bezig zijn, het is goed voor iedereen, van heel jong tot hoge leeftijd. Meedoen in en aan de samenleving, goed voor lichaam en geest. Welzijnskwartier heeft in eendrachtige samenwerking met Sportbedrijf een actieprogramma op touw gezet met als thema Doe Mee Weken. Vorige week zaterdag was er een informatieve dag op het Marktplein.

Door Piet van Kampen / Video: Marc Wonnink.

Wethouder Adger van Helden in zijn openingswoordje: ‘Het is een mooie samenwerking binnen de gemeente tussen Welzijnskwartier en Sportbedrijf Katwijk. Tijdens deze dag kunnen verenigingen zich presenteren en de bezoekers kunnen zich bij de stands uitvoerig over alle mogelijkheden laten informeren. 


De Doe Mee Weken duren tot en met 11 oktober en in het programma zijn bijvoorbeeld ook de Week van de Toegankelijkheid en een Sportweek opgenomen. Cultuur en sport zijn belangrijke dingen die tijdens deze weken centraal staan. Ik hoop dat mensen hierdoor geïnspireerd worden en je bent nooit te oud om mee te doen’.

Spetterend en tetterend
Nadat de ongewenste regenbui was opgedroogd kwam het allemaal op gang en kwamen de bezoekers- eerst mondjesmaat, later meer gezellige drukte- kijken wat er gaande was. Zo waren de turnsters van SKR bezig met spetterende optredens die veel belangstelling trokken. Verderop wat valse klanken. 

Enkele jonge enthousiaste bezoekers bij de stand van Harmonie Katwijk waren aan het tetteren op het voor hen vreemde instrument. Musici in spé? Je weet maar nooit. Er werd informatie ingewonnen bij Poplab Katwijk, Muziekschool Katwijk, een creatieve stand van Welzijnskwartier en ook de Bieb en Majorettevereniging Desiree gaf letterlijk en figuurlijk acte de présence.

Voor belangstellenden over de komende activiteiten is er meer informatie te vinden op www.welzijnskwartier.nl.