Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

IKC De Duinroos officieel geopend

Op woensdag 1 september is IKC De Duinroos officieel geopend. In dit eerste Integrale Kindcentrum (IKC) van Katwijk gaan Stichting Prohles en Stichting KOK kinderopvang nauw samenwerken door onderwijs en opvang onder één dak te bieden voor kinderen van 2 tot 13 jaar. 

Op de feestelijke openingsdag is het nieuwe logo onthuld door de kinderen van de school en de peuteropvang door middel van een het aftellen met de letters IKC. Alle kinderen kregen een koeltasje met daarop het nieuwe logo als welkomstcadeautje. 

In IKC De Duinroos worden de kinderen stap voor stap begeleid naar de toekomst. Er wordt zorg gedragen voor een doorgaande ontwikkellijn van peuter, naar kleuter en basisschoolleerling, inclusief de buitenschoolse opvang. Het IKC is een plek waar de kinderen kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. De focus ligt onder andere op Nederlandse en Engelse taal- en leesontwikkeling (ook voor anderstaligen), een rijk aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten en op het creëren van kansen voor alle kinderen. Zo is er aandacht voor talentontwikkeling, ontdekkend leren en expertise in meer- en hoogbegaafdheid. 

In de toekomst zal IKC De Duinroos zijn intrek nemen in een nieuw, modern en duurzaam gebouw, dat past bij het onderwijs van de toekomst.