Logo allesoverkatwijk.nl
Gebiedsmanager Margreet Adam en wethouder Corien van Starkenburg verdelen de taart. | Foto: Piet van Kampen
Gebiedsmanager Margreet Adam en wethouder Corien van Starkenburg verdelen de taart. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

‘Ook dit is de kracht van Katwijk’

‘Vertel iedereen hoe mooi dit project is’ gaf wethouder Corien van Starkenburg als oproep mee aan de vrijwillige chauffeurs die vorige week donderdagavond in de recreatiezaal van complex Zwanenburg bijeen waren voor een kennismaking en een gezellig onderonsje. Zij zijn immers de mensen die op deze manier van klaar staan voor de medemens gestalte geven.

Door Piet van Kampen

‘Katwijk Rijd(t) Mee is in het leven geroepen om mensen hetzij alleenstaand, hetzij niet (meer) mobiel de mogelijkheid te bieden om voor slechts enkele euro’s binnen of buiten de gemeente een bezoekje te brengen of boodschappen te doen.

‘Wij zijn blij met Welzijnskwartier die dit binnen onze gemeente allemaal regelt. Door dit project kunnen medebewoners mee doen in de maatschappij en dit is hier een mooi voorbeeld van. Menselijk contact is zo belangrijk, het is een kostbaar goed’ zo schetste wethouder Corien van Starkenburg dit project. Vervolgens: ‘Elkaar van dienst zijn geeft energie en geluk’. 

Doe Mee Weken
Binnenkort start er ook een ander grootschaliger project binnen de gemeente, de ‘Doe Mee Weken’. ‘Ook hieraan doen wij mee en willen wij ons met advertenties, posters en flyers profileren’, lichtte gebiedsmanager Margreet Adam van Welzijnskwartier toe. Zij gaf aan dat er voor het project Automaatjes inmiddels al 78 abonnees zijn en 9 chauffeurs. Voor de Wijkhopper zijn er al 106 abonnees en 15 chauffeurs. Ook zijn er 9 centralisten die belangstellenden van informatie voorzien.

Een aantal keren per jaar zal er als blijk van waardering een ‘Vervoerscafé ‘ door Welzijnskwartier worden georganiseerd. Ook om de vrijwilligers met elkaar te verbinden. Om meer vrijwilligers te werven deed de wethouder dus de oproep ‘Vertel iedereen hoe mooi dit project is. Ook dit is de kracht van Katwijk’.