| Foto: SKvD
| Foto: SKvD Foto: SKvD

Gemeente vraagt hulp inwoners voor ‘Verdichtingsvisie’

Algemeen

De komende 10 jaar komen er in Katwijk in totaal 5.200 woningen bij en neemt het aantal voorzieningen en werklocaties toe. Om die groei in goede banen te leiden, stelt de gemeente Katwijk een Verdichtingsvisie op. Een proces waar inwoners en andere belanghebbenden nauw bij worden betrokken. Daarom organiseert de gemeente op dinsdag 21 september om 19.30 uur een meedenkavond in Tripodia. Deze avond wil de gemeente samen met alle belanghebbenden de kansen en bedreigingen van verdichting in kaart brengen.

Wethouder Gerard Mostert: “Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg staan voor grote opgaven op het gebied van onder andere mobiliteit, woningbouw, energietransitie, bedrijvigheid en recreatie. Hiervoor is veel ruimte nodig. In de zogenaamde Verdichtingsvisie wordt onderzocht welke ruimtevraag er de komende jaren concreet op ons afkomt en welke ruimte er binnen de gemeentegrenzen beschikbaar is. Daarover willen we heel graag met u in gesprek”.

Verdichtingsvisie
Hoe willen we onze ruimte gebruiken voor groen, voor woningen, voor bedrijven en voor open landschappen, als er meer inwoners, woningen en bedrijven komen in Katwijk? Iedereen wil mooi wonen, een fijne plek om te werken, te sporten of de natuur in te gaan. In de Verdichtingsvisie wordt antwoord gegeven op de vraag: waar, op welke wijze en hoe hoog kan er nog gebouwd worden en wat is daar voor nodig? Hoeveel woningen levert dat op? Wat zijn de kansen voor (nieuwe) bedrijvigheid? Welke ruimte gebruiken we voor groen en recreatie?

Denk met ons mee
De gemeente Katwijk nodigt inwoners uit om op 21 september mee te denken over de verdichting en de kansen en bedreigingen gezamenlijk in kaart te brengen. De uitkomsten van deze avond worden gebruikt bij het opstellen van de Verdichtingsvisie. Vanwege de coronamaatregelen dient u zich van tevoren aan te melden voor deze avond.

Aanmelden
Wilt u met ons meedenken? Meld u zich dan voor 16 september a.s. per e-mail aan bij de heer Tim Nahuijsen via t.nahuijsen@katwijk.nl.

Uit de krant