Roy van Leeuwen schuift de 3-0 binnen. | Foto: Piet van Kampen
Roy van Leeuwen schuift de 3-0 binnen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels pakken volle buit na moeilijke start

Het was zeer terecht dat trainer Thomas Duivenvoorden na afloop van het door zijn team met 3-1 gewonnen duel tegen VV Scherpenzeel over een moeilijke eerste helft sprak. Heel frappant is juist dat in die ‘moeilijke’ eerste helft de overwinning al min of meer veilig was gesteld na de 3-0 voorsprong. Met Julian Dobbe in de hoofdrol- aan de basis van de drie treffers- leek de strijd al in een vroeg stadium beslist.

Duivenvoorden: ‘Het was een moeilijke eerste helft. Hard werken en proberen te counteren. Dit is niet onze manier van spelen want wij willen liefst domineren. Ook al willen wij dat graag, maar ook dit soort wedstrijden moet je weten te winnen’ sprak de tevreden trainer na afloop. Ook hij had gezien dat het een hele andere wedstrijd had kunnen worden als de thuisclub de kansen in het eerste bedrijf wel hadden benut.

Het dient gezegd dat de gastheren bepaald niet onder deden voor de Vogels en in fases beter speelden met enkele snelle mannen. Hun dieptepasses verzandden vaak in buitenspel. Dat de blauwwit-gestreepten liefst vijf corners kregen en de Katwijkers er nog niet een hadden afgedwongen zegt op dat moment voldoende. Nadat de eerste mogelijkheid voor de thuisclub (boogbal naast) teloor ging was het direct daarna raak aan de overzijde. Julian Dobbe zette door, stiftte voor en Maarten Reyneveld kopte de afronding achter Coen Uiterwaal.

Binnen de minuut voorkwam de Vogelgoalie Arie van der Niet met een prima redding de - op dat moment - verdiende gelijkmaker. Dan volgt er een snelle vogeluitbraak en Julian Dobbe wordt binnen de zestien ouderwets pootje gehaakt. Kolfje naar de hand van Maarten Reyneveld om vanaf de kalkstip doelman Uiterwaal kansloos te laten. Toen kort daarna Julian Dobbe een hapklare assist gaf was het Roy van Leeuwen die er van dichtbij gretig inhapte, 0-3. Een fractie later zag Roy een fraaie pegel op de kruising uiteen spatten. Een geflatteerde ruststand.

Geen vuiltje dus aan de zonnige lucht op het gezellig complex in Scherpenzeel. De verwachting dat de Vogels met deze riante voorsprong op jacht zouden gaan naar meer treffers was terecht. Vooralsnog was de beste kans voor de thuisclub maar het doel werd te hoog gezocht.

Langzamerhand namen de bezoekers voorzichtig de regie over doch er werd niet meer gescoord. Ook niet nadat Mourad Marbouh na een grove charge op Dirk Jan van den Oever het rood kreeg voorgetoverd. Met een overtal lukte het niet om in het laatste halfuur de marge te verruimen. Tussentijds verwerkte Arie van der Niet op knappe wijze een vrije trap van Soufian Lachmouhie. De scherpte in de afronding ontbrak. bij de Vogels. Daar waar het wellicht 0-5 of 0-6 had moeten worden werd het in blessuretijd alsnog 1-3 door een frommelgoal van Luca Teske daar waar de Vogeldefensie even niet bij de les was. Een smetje op deze overwinning.