Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Ook dit jaar weer Open Monumentendag

Ook dit jaar doen in gemeente Katwijk weer 24 organisaties mee aan Open Monumentendag. Zij zetten op zaterdag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen, hun deuren gratis open voor het publiek.

De officiële opening vindt dit jaar plaats bij het K&O gebouw, ook wel bekend als de ‘de Franse School’. Daar zal een expositie te zien zijn van foto’s en de route die de Blauwe tram ooit reed door onze gemeente.

In verschillende kerken vinden op Open Monumentendag ook (orgel)concerten plaats. In diverse monumenten zullen ook exposities te zien zijn. Bij de organisatie van Open Monumentendag zijn tientallen vrijwilligers, die het mogelijk maken dat de keur aan monumenten kan worden opengesteld. Het Comité Open Monumentendag is hen zeer erkentelijk voor hun inzet. “Zonder hun inzet kunnen de monumenten niet open”, zegt een van de leden van het comité.

Om de Open Monumentendag te ondersteunen wordt een magazine uitgebracht, waarin de verschillende monumenten zijn opgenomen. Ook bevat het magazine een fietsroute en plattegrond, waardoor de monumenten eenvoudig te vinden zijn.